Veel gezochte termen

App

Care-Free

Wil jij meer weten over wat kindermishandeling is? Wil je weten over hoe je dit bespreekbaar kan maken? De Care-Free app helpt je.

Care-Free is een app over kindermishandeling voor jongeren van 10 jaar en ouder. Ieder kind heeft het recht op een veilige en zorgeloze jeugd. Toch krijgen jaarlijks meer dan 119.000 jongeren te maken met kindermishandeling. Dit is nog maar het topje van de ijsberg.

CARE-FREE zet zich in voor iedereen die te maken krijgt met kindermishandeling door kennis en ervaringsdeskundigheid in te zetten voor bewustwording, preventie en vroegtijdige signalering van kindermishandeling.

Wil jij weten wat kindermishandeling is?

Wil je meer weten over hoe je dit bespreekbaar kan maken als je je zorgen maakt over jezelf of over een ander?

In deze video kan je zien hoe deze app je helpt:

YouTube player

De Care-Free app is gratis en anoniem gebruiken, je kunt zelf bepalen of je er iets mee wilt doen.

Details:

Over Care-Free

Care-Free informeert jongeren over kindermishandeling en wat zij kunnen doen als zij zich zorgen maken over zichzelf of een ander.

Ze betrekken jongeren bij de ontwikkeling van het aanbod. Ze zetten zich in voor bewustwording, preventie en vroegtijdige signalering bij professionals, opvoeders en anderen die te maken hebben met jongeren. Door bijvoorbeeld kennis en ervaringsdeskundigheid te delen. Op die manier kunnen zij een verschil maken voor jongeren die te maken krijgen met kindermishandeling.


Care-Free is een app ontwikkeld door Naomy Rojnik en Lucine BVBA.

Meer lezen over kindermishandeling en trauma?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Gerelateerd

Meer over

apps
Herstel en (zelf)Hulp
Kinderen
kindermishandeling
mishandeling
Trauma

Lees ook