Veel gezochte termen

App

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over goede hulpverlening, zelfzorg en herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

Worrydolls

Je kunt in de app Worrydolls aantekeningen maken over je zorgen. Je kunt er zaken van je afschrijven. Bovendien maak je zo een handig dagboek.

Toen ik klein was gaf mijn grootmoeder mij kleine poppen genaamd worrydolls. Ze beloofde mij dat als ik de pop een zorg zou vertellen, dat de pop zich zorgen zou maken voor mij. In de Worrydolls app vertel je de pop waar je je zorgen om maakt en de pop draagt deze zorg dan mee.

Je kan de zorg volgen en als er iets gebeurt, kan je het de pop vertellen.

De bouwer Peter Wieben zegt het volgende:

“Ik heb deze app gemaakt om mensen met angst te helpen. Het is geïnspireerd door jaren zelf geconfronteerd te worden met angst en depressie. De worrydolls werken door gebruik te maken van wetenschappelijke cognitieve gedragstherapie, mindfulness technieken en een beetje magie”.

Je kunt in deze app ook aantekeningen maken over je zorgen

Als het erger wordt, als er iets verandert, als je er iemand over verteld hebt en je je nu wat beter voelt. Het is gewoon goed om soms dingen op te schrijven. Bovendien heb je zo een dagboek waar je op terug kunt kijken en van kunt leren.

Het is een bescheiden app, maar werkt erg fijn

Wat het doet? Je vertelt als het ware je zorgen aan een klein poppetje. En dat is het. En dat kan zomaar eens waardevol zijn in het proces waarin je zit.

Taal: Engels

Kosten: gratis

Downloaden:

Meer weten? Bekijk de website.


Worrydolls is een simpele app die het mogelijk maakt om je verhaal aan een ‘pop’ te schrijven. Dit lucht op. Daarnaast bouw je hierdoor een dagboek op waar je op kunt reflecteren. 

Andere handige apps:

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Gerelateerd

Meer over

dagboek
Hulp en herstel
schrijven
verhaal

Lees ook