flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Mila, auteur op PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet auteur

Auteur

Mila

Mila (46) blogt (schrijft een blogreeks) over haar herstel voor PsychoseNet. Ze hoopt dat bezoekers van de site hier wat aan hebben.

Zij is sinds het afronden van haar studie geneeskunde al meer dan 20 jaar met veel plezier werkzaam in de gezondheidsbranche. Nu met hernieuwde energie en motivatie, door de beschreven onvoorziene en ingrijpende persoonlijke ervaring.

Meer (over) herstelverhalen lezen?

 


Reacties

4 reacties op “Afbouwen van medicatie – voet bij stuk houden”

 1. Jim

  Na afbouw kunnen zelfs mensen met schizofrenie zich paar maanden heel goed voelen, maar ineens wordt men knal psychotisch. Kans is groot dat in de laatste afspraak in september een gedwongen opname overwogen wordt. Ik zou pas juichen als je 1 jaar psychose vrij bent na stoppen van je medicaties. Succes ermee.

  Hope this helps!

 2. Marieke

  Dankjewel voor het delen van je verhaal! Inspirerend en het geeft mij de motivatie en hoop om ook ooit medicijn vrij te leven. Ik ben ook een eigenwijze en ik weet ergens dat ik dit ook kan😊

 3. Paul

  Fantastisch!
  Ik ben ook gestart met de afbouw van mijn slaapmedicatie.
  Daarna volgt de AD Venlafaxine en de lorezepam.
  Ik kijk uit naar je tips doe kunnen helpen bij het afbouwen!
  Ik neem nu al 2 jaar deze medicatie, dus wil ook wel rustig de tijd nemen.
  En wat fijn dat je psychiater meewerkte.
  Wij zijn tenslotte de enige die weten hoe de medicatie en de bijwerkingen voor ons zijn. Het middel is vask erger dan de kwaal…

 4. Lieve

  Ik kreeg medicatie (antidepressiva) ivm depressie/angst. Dit had ontzettend veel te maken met een lange slopende periode in mijn directe omgeving waardoor ik 24/7 stres had en vervolgens helemaal op was. Deze problemen zijn na veel hulp en doorzettingsvermogen aangepakt waardoor er nu eindelijk rust is. Ik voelde dat het tijd was om op eigen kracht de draad weer op te pakken maar zodra ik dit bespreekbaar maakte bij mijn psychiater kreeg ik een behoorlijke heftige reactie dat ik dat absoluut niet moest doen en dat ik veel te snel wilde gaan afbouwen (rond een jaar). Ik heb duidelijk gemaakt dat dit een goed doordachte beslissing is en dat ik het een prettiger gevoel vind, mede door alle bijwerkingen langzaam af te gaan bouwen. Dit werd me sterk afgeraden maar het blijft eigen keuze. Vervolgens geen advies gekregen hoe ik dit het beste kon gaan aanpakken. Mezelf wel verdiept hierin dus ik wist dat langzaam afbouwen zeker een aanrader is. Toen ik een recept vroeg voor een lagere dosering kreeg ik deze niet en had ze de andere dosering stopgezet waardoor ik geen nieuwe meer kon halen. Ze gaf aan dat ik toch wilde stoppen en aangezien ik geen risicofactoren had ik dit gewoon kon doen. Vervolgens een hele bulk aan ontwenningsverschijnselen gehad waar ik zoveel last van had! Uiteindelijk wel doorgezet. Heb me al lange tijd niet meer zo goed gevoeld sinds ik van de medicatie af ben, wat een verschil! Al had ik wel serieus gehoopt op een meer professionele ondersteuning en het afbouwen in kleine stapjes willen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *