flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Mila, auteur op PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet auteur

Auteur

Mila

Mila (46) blogt over haar herstel voor PsychoseNet. Ze hoopt dat bezoekers van de site hier wat aan hebben.

Zij is sinds het afronden van haar studie geneeskunde al meer dan 20 jaar met veel plezier werkzaam in de gezondheidsbranche. Nu met hernieuwde energie en motivatie, door de beschreven onvoorziene en ingrijpende persoonlijke ervaring.


Reacties

10 reacties op “Wat mij helpt – Mila over mentaal in balans blijven”

 1. Ellen

  Bedankt voor je blog, Mila. Fijn dat je jouw ervaring wilde delen. Ik sta op het punt om mijn laatste beetje medicatie af te bouwen, van 2,5 mg naar 0. Ik verbaas me erover hoe weinig kennis mijn psychiaters uberhaupt hebben over afbouwen en loop ook tegen hun denken aan dat ik voor de rest van mijn leven een schizoaffectieve stoornis heb waarvoor ik de rest van mijn leven medicijnen moet slikken. Maar net als jij heb ik een lange periode van slapeloosheid achter de rug. Bovendien zijn mijn vitamine B12 en D telkens heel laag. En ja ik heb een intense ervaring achter de rug. Ik ben heel blij dat je ook je vitamineverhaal deelt. Ik heb al eerder gekeken naar een goede slaaphygiëne en wat voor mij werkt. Ik weet ook waar ik overdag rustig en blij van wordt. Die vitaminehuishouding vermoedde ik altijd wel, maar daar heb ik nog niets mee gedaan. Ik neem dat zeker mee tijdens mijn afbouwperiode. Dank!

  1. Mila

   Hi Ellen, wat goed dat je aan het afbouwen bent! En dat je je niet neerlegt bij de ‘diagnose’ die je hebt gekregen. Heel mooi dat je voor jezelf hebt gevonden wat voor jou werkt om in balans te blijven. Dat is echt de manier, weet ik uit eigen ervaring!

   Te weinig slaap is inderdaad funest voor de mentale balans. En als je tekorten hebt aan vitamine D en B12 helpt dat ook niet mee. Gelukkig is daar vrij eenvoudig iets aan te doen door de juiste supplementen te gebruiken. Misschien een tip om ook eens je omega 3-index te meten (dat kan met een simpel vingerpriktestje) zodat je weet of je voldoende EPA en DHA binnenkrijgt? Dat zijn belangrijke vetzuren waar veel mensen te weinig van binnenkrijgen.

   Veel succes met het afbouwen van het laatste beetje medicatie! Een heerlijk vooruitzicht om straks weer helemaal jezelf te zijn en verlost te zijn van vervelende bijwerkingen!

   Groetjes van Mila

 2. Nicole

  Beste Mila,
  dank voor je nuchtere, concrete adviezen, ik ga ze uitprinten en herlezen en EPA/DHA, vit D en magnesium innemen. Hartelijk dank!

  Nicole

  1. Mila

   Hi Nicole,

   Dat is goed te horen. Ik hoop dat je er net als ik veel baat bij zult hebben.
   Veel succes gewenst!

   Groetjes van Mila

 3. Suzanne

  Beste Mila,
  Zojuist heb ik je laatste bijdrage gelezen en direct daarna de 2 eerdere bijdragen. Dit is écht het beste dat ik tot nu toe hier gelezen heb.
  Blijf alsjeblieft schrijven hier!🙏🏻

  1. Mila

   Fijn om te horen, Suzanne! Dank je wel 🙂

  2. Gaby

   Liebe Mila, deinen Bericht fand ich sehr sehr hilfreich. Bei meiner Tochter wurde Psychose vor 14 Tagen diagnostiziert. Bisher habe ich nur gelesen wie schwer es ist mit einer Psychoseerfahrung zu leben. Ich freue mich so einen positive Erfahrung zu lesen und wie du es geschafft hast. Meine Tochter kann sich an die Psychose, Wahnvorstellungen nicht mehr erinnern und sie sagt, dass sie nichts hatte. Wie hast die Erkenntnis und Einsicht gewonnen, dass du Psychose hattest? Liebe Grüße Gaby

   1. Mila

    Beste Gaby, dank je voor je bericht. Wat naar om te horen dat je dochter zo’n heftige ervaring heeft gehad. Het duurde bij mij ook wel een tijdje voor ik besefte wat ik meegemaakt had. Dat besef kwam langzamerhand. Ik vond het gewoon te moeilijk om onder ogen te zien in het begin, denk ik.

    Ik heb wel ervaren dat het helpt als je de naam die eraan wordt gegeven (‘psychose’) niet zo belangrijk maakt. Iedereen ervaart een ‘psychose’ ook weer anders. Ik denk dat het niet goed is om er een label op te plakken. Het gaat er vooral om dat je ervoor zorgt dat het na zo’n heftige ervaring (hoe je dat voor jezelf ook wilt noemen) weer goed met je gaat en dat je manieren vindt om te herstellen. En herstellen is dus zeker mogelijk. Hopelijk beantwoordt dit je vraag een beetje. Sterkte gewenst!
    Groetjes van Mila

    Liebe Gaby, vielen Dank für deine Nachricht. Es ist traurig zu hören, dass deine Tochter eine so intensive Erfahrung gemacht hat. Auch bei mir hat es eine Weile gedauert, bis ich begriff, was ich erlebt hatte. Diese Erkenntnis kam erst nach und nach. Am Anfang fiel es mir einfach zu schwer, mich dem zu stellen, glaube ich.

    Ich habe festgestellt, dass es hilft, wenn man den Namen, den man ihr gibt (“Psychose”), nicht so wichtig nimmt. Jeder Mensch erlebt eine Psychose auch anders. Ich glaube nicht, dass es gut ist, sie mit einem Etikett zu versehen. Die Hauptsache ist, dass es einem nach einer so intensiven Erfahrung (wie auch immer man es für sich selbst nennen will) wieder gut geht und dass man Wege findet, sich zu erholen. Und Erholung ist also durchaus möglich. Ich hoffe, das beantwortet Ihre Frage ein wenig. Ich wünsche dir viel Glück!
    Liebe Grüße von Mila (Entschuldigung, wenn mein Deutsch nicht ganz korrekt ist)

 4. Roelof

  Ik ben het volledig met je eens. Goed slapen, goed eten en activiteiten ondernemen, daar wordt je beter van

  1. Mila

   Dank je voor je reactie, Roelof! Het zijn simpele dingen inderdaad, maar ze zijn heel effectief om je goed te blijven voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *