Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

In het boek Bemoeizorg van Jules Tielens vind je tips voor moeilijke zorg voor iedereen die werkt met mensen met een psychiatrische stoornis.

Auteur:

Jules Tielens

Bemoeizorg – Jules Tielens

In het boek Bemoeizorg van Jules Tielens vind je eenvoudige tips voor moeilijke zorg voor iedereen die werkt met mensen met een chronische psychiatrische stoornis.

Mensen met een ernstige psychiatrische ziekte willen niet altijd die hulp die onontbeerlijk is. Dit is het moment dat bemoeizorg toegepast moet worden. Maar hoe en wanneer dan precies? En wanneer vooral niet? Wat zijn de uitgangspunten? Hoe begin je?

Het boek Bemoeizorg neemt je stap voor stap mee in deze zorg

Het is een werkboek dat dagelijks gebruikt kan worden. Vol met tips maar ook de valkuilen in deze complexe zorg. Gesprekstechnieken, onderhandelingstips, diagnostiek voor verpleegkundigen etcetera. Vandaar: 0% wetenschap. Alle aandacht voor het mooie ambacht bemoeizorg.

De auteurs werken in deze zorg en putten bij dit boek uit hun jarenlange ervaring

Dit boek is geschikt voor iedereen die met deze doelgroep te maken heeft: werkers in de chronische psychiatrie, maar zeker ook familieleden, medewerkers van politie, verslavingszorg, GGD, sociale diensten, maatschappelijk werk en de Maatschappelijke Opvang. Tot aan beleidsmakers en politici.


Jules Tielens

Meer lezen over dit onderwerp?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Ontvang jij de PsychoseNet nieuwsbrief al?

Meld je aan en ontvang iedere week de nieuwe blogs en interessante items in je inbox.