Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Veerle Janssens - een tijd tussen al mijn tijden

Auteur:

Veerle Janssens

Uitgever:

Mammoet

Verschijningsdatum:

2022

Een tijd tussen al mijn tijden – Veerle Janssens

Wat kan een vrouw met kinderwens overkomen wanneer medicatie bij de ivf-behandeling voor heftige psychische nevenwerkingen gaat zorgen? Ondanks de chaotische en soms onthutsende gebeurtenissen schrijft Veerle Janssens in haar boek Een tijd tussen al mijn tijden met sereniteit en hoop over de geestelijke gezondheidszorg.

Met behulp van authentieke fragmenten uit brieven, haar grijsblauw schriftje en medische dossiers weeft Veerle deze belevenis tot een verhaal dat tegelijk wrang en pakkend is.

Centraal daarin de botsing van Veerle Janssens met de psychiatrie

Al lezend beleef je haar ervaring mee en deel je de vragen waarmee zij blijft zitten. Ze beschrijft haar gevecht met het koude, onbewogen en bevreemdende gedrag van bepaalde artsen en verzorgers, die vanuit de andere kant van de glazen wand naar haar kijken als naar een schepsel uit een andere wereld, geen medemens.

Reviews:

“Een tijd tussen al mijn tijden biedt een uiterst heldere en evenwichtige getuigenis. Veerle Janssens klaagt het gebrek aan empathie in de psychiatrische zorg aan, maar heeft ook oog voor de inzet van artsen, therapeuten en verpleegkundigen die het wel goed aanpakken. Na lectuur van haar boek kun je alleen maar concluderen dat men dringend moet ophouden met mensen die psychisch lijden in een isoleercel te stoppen. Daar worden ze heus niet beter van. Ik kan alleen maar hopen dat veel mensen die op welke manier dan ook bij de psychische zorg betrokken zijn, dit boek zullen lezen en de boodschap ervan ter harte zullen nemen.”

Kristien Hemmerechts, auteur

“De beleving van de patiënt is noodzakelijk om goede zorg te bieden. Dit boek beschrijft deze ervaring: duidelijk, kritisch en leerzaam.” 

Dirk De Wachter, psychiater en hoogleraar


Veerle Janssens is auteur van het boek Een tijd tussen al mijn tijden. Ze beschrijft haar gevecht met het koude, onbewogen en bevreemdende gedrag van bepaalde artsen en verzorgers.

Meer lezen over zorg?