Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Wanneer je lichaam nee zegt

Auteur:

Gabor Maté

Uitgever:

Ankhhermes

Verschijningsdatum:

Juli 2020

Gabor Maté – Wanneer je lichaam nee zegt

‘Wanneer je lichaam nee zegt’ van Gabor Maté is een wereldwijd bekend boek over de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest.

Gabor Maté houdt ons in Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Wanneer we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen. We raken uitgeput en ontwikkelen onder andere hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van vele voorbeelden en verhalen uit zijn eigen huisartsenpraktijk en zijn werk in de palliatieve en verslavingszorg, geeft Maté antwoord op vragen over de rol die de mind-bodyconnectie speelt in het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke ziektes. Hij geeft overtuigend bewijs voor deze link en laat bovenal zien dat wij allemaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen: Als het lichaam nee zegt …


Gabor Mate (1944) is een Hongaars-Canadese arts, bestseller auteur en spreker. Hij gelooft in het verband tussen de mentale en fysieke gezondheid. Hij maakte meerdere films waaronder The Wisdom of trauma. Zijn volgende boek Hello Again: A Fresh Start for Parents and Their Adult Children wordt verwacht in 2023. 

Meer lezen over het de relatie tussen lichaam en geest?