Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Hoe kijkt autisme - Ivo Ketelaar

Auteur:

Ivo Ketelaar

Uitgever:

Autidetails

Verschijningsdatum:

februari 2019

Hoe kijkt autisme – Ivo Ketelaar

Het boek biedt fotobeelden met korte teksten die mensen met autisme vaak herkenbaar vinden. Krijg zo een beter zicht op wat autisme in de dagelijkse praktijk inhoudt en met elkaar in gesprek te gaan.

‘Knappe foto’s die veel oproepen, al dan niet bewust. Met welke blik je er naar kijkt doet er toe en daarover communiceren is een verrijking over hoe je naar autisme kan kijken, maar ook in bredere zin hoe we allemaal beter leren kijken door meerdere belichtingen toe te laten.’ Wouter Staal, Bijzonder Hoogleraar Autismespectrumstoornissen Universiteit Leiden.

‘Ivo weet als geen ander de kijker te raken met indringende en veelzeggende zwart-wit beelden van zijn beleving van autisme. Mooi en leerzaam in één.’ Diana Rodenburg, Productspecialist, Siza Autisme & LVB / hoofddocent Rinogroep, post Hbo-autisme.

‘Foto’s die je raken en zorgen voor een prachtige ontmoeting tussen mensen met en zonder autisme! Geweldig dat de foto’s van Ivo via dit boek een groot publiek gaan bereiken!’ Donate van Rijswijk, Coördinator Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG)/MEE Samen.

‘Ivo maakt het met zijn camera voor anderen mogelijk om door zijn ogen naar autisme te kijken.’ Saskia Sliepenbeek, Coördinator Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant.


Ivo Ketelaar is spreker, fotograaf, auteur en ervaringsdeskundige

Meer lezen over autisme in combinatie met een andere diagnose?