Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek kwetsbaar sterk - Ann Dierick

Auteur:

Ann Dierick

Uitgever:

Obelisk Boeken

Verschijningsdatum:

16 september 2022

Kwetsbaar Sterk – Ann Dierick, Marijke Gets

In Kwetsbaar sterk van Ann Dierick vertellen vijftien mensen hun herstelverhaal. Ze schrijven over hoe het voelt en wat het is om te leven met een psychische kwetsbaarheid. Hoe hindernissen hun levenstocht bemoeilijken.

Maar ook hoe de aandoening vervaagt te midden van de andere facetten van hun rijke persoonlijkheid. En hoe ze geleidelijk hun krachten en hun levenslust terugvinden.

Een inspirerend boek dat taboes doorbreekt. Over het leven zoals het is

  • ‘Deze verhalen zijn aanstekelijk. Ze zetten mensen in hun kracht, of beter, in hun waarde. Het zijn niet altijd fantastische verhalen. Ze tonen veel leed. Maar altijd komen mensen er met opgeheven hoofd uit. “Hier ben ik”. “Me voici”. “Hier sta ik. Wat is uw verhaal? Dat is dat van mij”. Ze worden niet met de vinger gewezen, integendeel, het stigma brokkelt door deze verhalen af.’ – Prof. Dr. Dirk De Wachter
  • ‘Eindelijk een boek over de kunst om jezelf opnieuw uit te moeten vinden. Een aanrader voor iedereen die met psychisch lijden te maken heeft.’ – Prof. Dr. Jim van Os

Ann Dierick is negenenvijftig jaar, gehuwd en moeder van drie volwassen kinderen. Ze werkt als ervaringsdeskundige in De Hulster Beschut Wonen Leuven en in het Herstelhuis, een dagcentrum voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in Kortenberg.

Marijke Gets zet haar ervaringen met haar psychische kwetsbaarheid in op haar werk in ontmoetingscentrum Het Hoeckhuys van vzw Walden, en haar achtergrond als leerkracht in de HerstelAcademie. Ze heeft een zwak voor verhalen, en voor levens- en herstelverhalen in het bijzonder.