Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Op zoek naar antwoorden op de zelfmoord van haar vader en duikt Resi Lankester in Na de val in de verhuisdozen vol dagboeken van haar vader.

Auteur:

Resi Lankester

Uitgever:

Nijgh & van Ditmar

Verschijningsdatum:

januari 2020

Na de val – Resi Lankester

Journalist Resi Lankester is halverwege de twintig wanneer haar vader, een excentrieke Amsterdamse boekhandelaar, van driehoog uit het raam springt. Hij overleeft de val niet.

Tien jaar later wordt ze voor haar werk gevraagd een interviewreeks met kinderen van ‘zelfmoordouders’ te maken. De nabestaanden die ze spreekt vertellen openhartig over de heftige nasleep van de zelfgekozen dood van hun vader of moeder.

Aangemoedigd door hun openheid besluit Resi haar eigen verhaal en dat van haar overleden vader te reconstrueren

Op zoek naar antwoorden over hem, zichzelf en hun liefdevolle maar complexe vader-dochterrelatie duikt ze voor het eerst in de vele verhuisdozen vol kaartjes, audio-opnames, brieven en dagboeken van haar vader.

Na de val is een journalistieke én persoonlijke zoektocht naar antwoorden op de vele vragen waar je als nabestaande mee te maken krijgt. Hoe moet je rouwen na zelfmoord? Is zelfdoding dapper, of juist niet? En waarom voelt elke achterblijver zich schuldig? Een even indrukwekkende als meeslepende memoir.

Intiem verslag van een dochter op zoek naar antwoorden. Haar inzichten zullen een troost zijn voor velen.‘ – Susan Smit

Ik: ‘Dus je wilt dood?’ Hij: ‘Ja.’ Ik: ‘Liever vandaag dan morgen?’ Hij: ‘Ja.’


Resi Lankester

Meer lezen over zelfmoord?