Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek waarom nou ik -David Vonk

Auteur:

David Vonk

Verschijningsdatum:

Maart 2016

Waarom nou ik? – David Vonk

David Vonk heeft van jongs af aan te maken gehad met agressie, verslavingen en criminaliteit. In zijn leven vol dieptepunten en wanhoop vroeg hij zich af: ‘Waarom nou ik?’.

Op het moment dat hij het niet meer zag zitten leerde hij God kennen, die hem een liefdevolle basis gaf die altijd had ontbroken. Daardoor lukte het hem volledig af te kicken en een nieuw leven op te bouwen.

Al op jonge leeftijd raakte hij verscheurd, verslaafd. Om de pijn in zijn binnenste te verdrijven, verdoofde hij zichzelf met drank en allerlei soorten drugs, en hij werd extreem gewelddadig. Steeds dieper zonk hij weg, steeds vaker dacht hij aan de dood, maar iets of Iemand wakkerde telkens zijn overlevingsdrang aan.

Via een vriendin kwam hij in de kerk terecht

Op de dag dat hij een einde aan zijn leven wilde maken, ging de preek over zijn bijbelse naamgenoot, koning David. Het was alsof God hem rechtstreeks toesprak. Die dag werd de eerste van een heel nieuw leven. Davy, de ex-crimineel en ex-verslaafd, werd David de vriend van God.

De negatieve ervaringen uit zijn verleden gebruikt David om jongeren voorlichting te geven

Nu weet David: ‘Daarom juist ik!’

YouTube player
David Vonk

David Vonk David is een ervaren Christelijk spreker en gastspreker. De naam David betekent ‘lieveling, vriend’. Maar als iets de jeugd van David Vonk kenmerkte, was het wel de liefdeloosheid waarin hij opgroeide en waardoor hij werd gevormd.

Meer lezen over religie?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.