Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Sinead O'Connor - Wat ik me herinner

Auteur:

Sinead O’Connor

Uitgever:

Uitgeverij Hetmoet

Verschijningsdatum:

December 2021

Wat ik me herinner – Sinead O’Connor

Sinead O’Connor schreef haar autobiografie. De zangeres die beroemd werd in de jaren ’80 en doorbrak met het lied ‘Nothing compares 2U. Het lied gaat over de liefde voor haar overleden moeder die haar fysiek en emotioneel mishandelde.

Sinead heeft PTSS, maar heeft haar trauma verwerkt in kunst en bereikte daarmee een groot publiek. Ze is verschillende keren opgenomen geweest. Een heel bijzonder boek, niet over genezing van PTSS, maar wel over leven met donkere en lichte kanten van het leven. Een zangeres die vaak verkeerd is begrepen, maar in wiens leven en motieven we een inkijkje krijgen met dit boek.

Kijk, iedereen wil een popster

Maar ik ben een protestzanger. We zijn de videoclip van ‘Nothing Compares 2 U’ aan het maken. We hebben het grootste gedeelte van de clip al een paar dagen geleden in Londen opgenomen, in zo’n drie shots. In het eerste, een close-up, zing ik het nummer gewoon mee, terwijl ik op een stoel zit in een trui met een zwarte kraag. Maar bij ‘All the flowers that you planted, Mama, in the backyard, all died when you went away’ huilde ik zo’n twintig seconden lang. Ik heb het gevoel dat ik het verpest heb. Ik wist me wel te herpakken en te blijven zingen, maar ik denk dat de opnames onbruikbaar zijn. Het is dus goed dat we hier in Parijs aan het filmen zijn. Dat is beter voor iedereen. Ik huilde omdat mijn moeder dood is. Ik ben er nog steeds door van slag, al ben ik al vierentwintig.


Sinead O’Connor (1966) is een Ierse protestzanger. 

Meer ervaringsverhalen lezen?