Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

De beste rapper van Nederland – herstellen doe je zelf

Marco vind zichzelf de beste rapper van Nederland. De redactie van PsychoseNet plaatst deze blog om mensen te inspireren om net als Marco een herstelproces aan te gaan door te doen waar je passie ligt, ongeacht hoe goed je ermee scoort.

Mijn rap is niet te onderschatten, soms krijg ik rot opmerkingen over mijn muziek! Dat ik vaak te kritisch ben in mijn teksten! Dat is een beetje zo. Als ik zelf naar mijn muziek luister, denk ik bij mijzelf: “Had ik dit niet anders kunnen doen?”

Als ik schrijf dan is mijn belangrijkste feit dat het mij erg veel voldoening geeft. Dan word alles duidelijk!

Muziek is gemaakt om te genieten, nou ja in de psychiatrie is dat nou eenmaal niet altijd zo. Ikzelf werd vroeger ook wel eens bang van Osdorp Posse! Valt hier wat aan te doen? Ja!! natuurlijk zoals ik dat doe!

Ik bekommer mij over wat goed is en hoe de vork in de steel zit. Als ik zelf luister “hoor” ik niet elke regel! Ook zoek ik naar de juiste transformatie van het op dat moment liggende of juiste gevoel! Ik luister ook naar wat ik horen wil!

Ik rap op een behoorlijk niveau. Ik heb de broodnodige cognitie’s. Omdat ik veel fantasie heb, ben ik bijna virtueel bezig met mijn teksten. Ik verander ze en ben constant bezig met research. Omdat ik altijd denk dat het beter kan.

Ik ben er echt met hoog niveau mee bezig! Toch ondervind ik op latere momenten als de muziek is opgenomen, dat ik het toch anders moest doen. Er zitten weer fouten in! Tekstuele fouten!

Toen kwam het idee om toch de fouten erin te laten!

Iets zo heel te houden wat ik schrijf. Omdat dat ook gewoon gehoord kan worden. Niet een streep door de fouten, laat ze gewoon horen. Laat ik tijdens het rappen dat ook gewoon doen. Want dit zijn van die echte fouten. Fouten die je moet ervaren, waarbij je daarna kan beslissen wat je ermee moet doen.

Mijn laatste album zit vol met dit soort teksten. Dat album gaat “De aanhoudende Zorg” heten! Ik ben MC Rammeo!

Rondom het artiest zijn heb ik veel teleurstellingen gehad. Ikzelf kon steeds geen carrière beginnen omdat ik overal “stop” en “ho” hoorde. Dan deed ik een optreden en had ik zin om dit te hervatten, maar na een paar vragen aan cafe’s, zalen en mensen had ik schoon genoeg van de afwijzingen.

Houdt er dan niemand van mij of van mijn hiphop?

“Jawel”, zeiden mensen dan, “…maar ik versta het slecht. Of: “Ik vind het niet zo goed.” Of sommige zeiden met een grote mond: “Je hebt geen flow!”

Ik sta nu op Spotify en maak betere muziek dan vroeger. Ik heb zelfs op een poppodium in Zeeland gestaan en verschillende optredens daar gedaan. Of ik er aan heb verdiend? Nee,  gewoon voor de grap optreden en zelfs het publiek deed mee!

Ik blijf en ben een langdurige cliënt bij Zeeuwse Gronden en met mijn muziek heb ik erg veel lol. Ik ben ook graag aan het schrijven en bijna virtueel met combinaties en spreuken bezig, om zo te ontdekken en meer te weten te komen.

Hoe moeilijk ik mijn teksten ook maak. Er is altijd een kant om je vijand aan te kijken en daarvan een genezende treffer te maken. Dat noem ik in het Engels: ‘The persistent healthcare’. In het Nederlands is dat: ‘De aanhoudende zorg’!

Mij kun je op Youtube en op Spotify luisteren, wil je eens een kijkje nemen?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *