Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Jeroen Kloet

Jeroen Kloet is psychiater en kampt zelf met een wiebelige geest. Hij blogt op persoonlijke titel.  Hij heeft de intentie om deze twee kanten van de behandeltafel meer tot elkaar te brengen. Hij is initiatiefnemer van het Anti Stigma Café, een initiatief om stigma rondom psychische kwetsbaarheden te doen verminderen.

Even geen idee – een blog over niet weten waarover te schrijven 

even geen idee

Jeroen Kloet heeft voor deze Jer en Jer op vrijdag Blog voor het eerst even geen idee om over iets te schrijven. Dus daar gaat deze blog over.

Het is zover. Ik heb even geen idee waarover te schrijven.

Ik zou het kunnen hebben over het feit dat ik net weer een helleweek achter de rug heb. Sterker nog, deze nog gaande is. Ik zou het kunnen hebben over de stress die blijkbaar zo’n week doet ontstaan. Of over de moedeloosheid die zo’n terugval weer oproept. Ik heb even geen idee.

Ik zou het kunnen hebben over de talloze keren dat ik tegen mezelf heb gezegd dat het gewoon weer over gaat, terwijl ik niet weet hoe ik de dag door moet komen. Of over de vlucht voor mijn eigen gevoelens en gedachten in zo’n week.  De horror die ik op voel komen zodra ik stil ga staan bij mezelf. Ik heb even geen idee.

Dat ik werkelijk probeer mild en met aandacht erbij stil te staan maar dat de storm van somberheid en angst gewoon simpelweg te sterk is

Ik vervolgens het gevoel heb dat ik faal op alle fronten. En dat ik weet dat ook deze storm weer over zal gaan. Ik heb geen idee.

Ik zou het kunnen hebben over de boosheid, over de vraag: “Waarom komt dit toch telkens weer terug?” Of over: “Hoe kan ik nu mijn leven leiden op een evenwichtige manier als telkens dit soort stormen weer de kop op steken in mijn hoofd?“ Ik heb geen idee.

Of misschien toch benoemen dat ik met vele blogs heb getracht dit gevoel te vangen in woorden maar telkens als ik het terug lees tot de conclusie kom dat deze weken niet in woorden zijn te vangen? Ik heb even geen idee.

Hoe leg je iemand uit dat je soms een week in een andere wereld vertoefd? Een wereld waarin alles negatief uitgelegd wordt in je hoofd. Een wereld waarin alles door de bril van angst wordt bezien. Het lichaam dat permanent klaar staat om te vluchten voor het leven.

Dit zou ik allemaal kunnen beschrijven, maar ik heb even geen idee

Binnenkort weer een nieuw blog vanuit een hopelijk wat scherpere geest. Nu ben ik even offline.

Reacties

5 reacties op “Even geen idee – een blog over niet weten waarover te schrijven ”

 1. Mc rammeo op spotify

  Erg goed bericht! Erg goede research, volgens mij heb je een hoog iq? Ik kan niet die zulke fijne motoriek schrijven! Erg goed Jeroen! Doch ik ook de broodnodige cognitie heb, ga ik nu nog even het hele bericht lezen.

 2. Machiel Cornelis

  Toch mooi geschreven ook al ‘weet je het even niet’.
  Herkenbaar Jeroen, onbegrijpelijk maar herkenbaar.
  Het trekt je ziet het komen en kan er niet tegen doen. Verlamt je leven, maakt het eigenlijk onmogelijk.
  Toch gaan we door, niet omdat we niet anders kunnen maar,….ja waarom eigenlijk?
  Gewoon omdat we door gaan. De tijd uitzitten, over ons laten komen omdat we weten dat er weer een betere week komt?
  Ik weet het eigenlijk niet maar ga toch door.Verantwoordelijkheidsgevoel, niet willen verliezen, schaamte?
  Ik weet het even niet.

 3. Paul van Ewijk

  Heel menselijk en herkenbaar Jeroen. Bedankt voor deze blog! Paul

 4. Aleid

  Dit is belangrijk, dat je het schrijft.
  Het komt dicht bij hoe het dagelijks is.
  Hoe zwaar het is om het te verdragen.

  Dank voor deze blog.

  Aleid

 5. Monique

  Doet me goed te lezen dat ik niet de enige ben die met deze vragen en worstelingen te maken heeft. De moedeloosheid en negativiteit in je hoofd en ondertussen als een mantra blijven zeggen: ook dit gaat weer voorbij. En als het dan weer even voorbij is altijd de hoop dat het voor altijd wegblijft. Ijdele hoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *