flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
Crowdfundingactie voor film over parentificatie * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Crowdfundingactie voor film over parentificatie

Nieuws - Film at the feet of my mother

‘At the feet of my mother’ is een documentaire over parentificatie, oftewel omgekeerde ouder-kind relaties. “Maar liefst 577.000 kinderen in Nederland groeien op met een ouder met een psychische stoornis of verslaving. Deze cirkel wil ik met mijn film doorbreken. Of ten minste een eerste stap zetten.”

Na vier mooie jaren aan de HKU gaat Vincent Sparreboom afstuderen met een documentaire over parentificatie, oftewel omgekeerde ouder-kind relaties. Hij wil deze problematiek aan het licht brengen door middel van familieopstellingen, een vorm van alternatieve therapie waarin familieverhoudingen worden onderzocht.

“Maar liefst 577.000 kinderen in Nederland groeien op met een ouder met een psychische stoornis of verslaving. Dat is 1 op de 6 kinderen. Volgens internationale studies gaat het zelfs om 1 op de 4 kinderen. Toch is hier nog nauwelijks aandacht voor.

Vaak weten mensen met een parentificatie achtergrond niet eens dat ze deze achtergrond hebben, en hoe dit hun gevormd heeft

Hierdoor kunnen ze ook niet op zoek naar de juiste hulp en blijven klachten voortbestaan. Vaak worden ze zelfs weer doorgegeven aan de volgende generatie. Deze cirkel wil ik doorbreken. Of ten minste een eerste stap zetten. Naar grotere bekendheid van parentificatie en meer inzicht in hoe familierelaties persoonlijke problematiek kunnen vormen – en hoe hier ook weer herstel in mogelijk is.”

Wil je Vincent helpen om deze documentaire te maken?

Neem dan een kijkje op de crowdfundingpagina van deze film.


Vincent Sparreboom is opgegroeid met een moeder met een bipolaire stoornis. In zijn vorige film Mama Mania onderzocht hij de relatie tot mijn eigen moeder, die een bipolaire stoornis heeft. Nu hij zijn eigen verhaal gedeeld heeft, wil Vincent in zijn nieuwe film parentificatie verder onderzoeken door een verhaal te vertellen over andere mensen met een vergelijkbare familie-achtergrond.

Meer lezen?

 

Gerelateerd

Meer over

Crowdfunding

Lees ook