flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
PsychoseNet Live Chat per 13 april actief - Wees welkom!

Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

PsychoseNet Live Chat per 13 april actief

psychosenet chat

Voor veel mensen leidt de huidige situatie rondom het coronavirus tot extra spanning, onzekerheid en eenzaamheid. Dat merken we als PsychoseNet ook. Om mensen extra steun en contact te kunnen bieden gaan we vanaf maandag 13 april starten met een live chat-functionaliteit.

Op PsychoseNet kon je al met vragen terecht in het online eSpreekuur en op het forum. Dat blijft zo, en daar komt nu een mogelijkheid om te chatten bij.

Chatten kan een prettige manier zijn om je hart te luchten en je zorgen te delen. Je verhaal wordt met aandacht gelezen en samen met jou zoeken we naar een manier of advies om met je vraag of probleem om te gaan. Na afloop kun je het gesprek nog eens rustig terug lezen en eventueel opslaan.

Waarvoor kun je de chat gebruiken?

Je kunt (gratis en anoniem) chatten over alles wat te maken heeft met psychosegevoeligheid, stemmingsproblemen zoals depressie of manie, herstel van psychische klachten en/of zorgen die je nu misschien hebt rondom het coronavirus.

In het gesprek kun je je verhaal kwijt, je vragen stellen en advies krijgen. Je voert het gesprek met een hulpverlener of (familie) ervaringsdeskundige.

Via de chat kunnen we geen hulp bieden in acute situaties of  ingaan op specifieke vragen over bijvoorbeeld medicatie of behandeling. Hiervoor kun je wél terecht bij de experts van ons eSpreekuur.

Heb je direct hulp nodig? Lees hier wat je kunt doen.

Wanneer kun je chatten?

Op maandag, woensdag en vrijdag zijn we beschikbaar van 09.00 tot 10.30 uur en van 16.00 tot 17.30 uur. De rest van de week zijn we open zodra er iemand van PsychoseNet beschikbaar is. Dat kan overdag maar ook ’s avonds zijn. We streven ernaar gauw met meer vaste openingstijden te kunnen werken.

Hoe werkt de chat?

Voordat je gaat chatten krijg je eerst een aantal vragen. Je hoeft nooit je naam of andere persoonlijke gegevens door te geven. De chat is anoniem en goed beveiligd. Wij gaan zeer vertrouwelijk met je gegevens om. Lees hier alles over in de privacyverklaring. Door te klikken op ‘ga naar de chat’ ga je hiermee akkoord.