Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Onderzoeksproject gedwongen opname – panelleden gezocht!

Het onderzoeksproject naar gedwongen opname van Ed Kiely is op zoek naar mensen die gedwongen opgenomen zijn geweest binnen GGZ-instellingen.

Mijn naam is Ed Kiely (voornaamwoorden: die/diens). Ik ben onderzoeker aan de Queen Mary Universiteit in London en als gastonderzoeker werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam. Mijn onderzoeksproject gaat over hoe gedwongen opname sociale ongelijkheden kan veroorzaken.

Het is geen medisch onderzoeksproject, maar gemotiveerd door de wens om emancipatie en discriminatie tegen te gaan. Mijn onderzoek loopt tot 2027 door. Ik heb persoonlijke ervaring met psychische ingewikkeldheden. Ik heb zowel GGZ en transgenderzorgdiensten gebruikt in Nederland en Engeland. Maar zelf ben ik nooit (gedwongen) opgenomen geweest in een instelling. Daarom wil ik graag met ervaringsdeskundigen samenwerken.

Ik wil graag een panel van ervaringsdeskundigen opzetten

Met dit panel kan ik het project te plannen en om feedback te geven. Samen met mij zullen de groepsleden het onderzoek inrichten, de methode en resultaten bespreken en feedback geven. Ik zal mijn onderzoekmateriaal delen (mijn ideeën, plannen, vragenlijsten enz) en de ervaringsdeskundigen zullen alles lezen, overdenken, becommentariëren en discussiëren.

Ik ben dus op zoek naar mensen die gedwongen opgenomen zijn geweest binnen GGZ-instellingen

Het maakt niet uit wanneer of waarom. Ik zoek ervaringsdeskundigen uit heel Nederland die online kunnen afspreken. Panelleden hoeven geen interview af te geven. Ze hoeven ook geen van hun eigen verhalen of ervaringen te delen, maar dat mag als ze willen.

Wil je lid worden?

Of heb je vragen? Stuur mij dan een mailtje op ed.kiely@qmul.ac.uk

De groep zal elke drie maanden online afspreken

De eerste bijeenkomst zal in juni plaatsvinden. Panelleden ontvangen een vergoeding van €30 per uur. Vergaderingen zullen rond 3 uur duren, inclusief pauzes.

Meer lezen over onderzoek?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Ontvang jij de PsychoseNet nieuwsbrief al?

Meld je aan en ontvang iedere week de nieuwe blogs en interessante items in je inbox.