Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Week van de psychiatrie 21-26 maart 2022

Week van de Psychiatrie 2022

Elk mens doet ertoe, het is daarom van belang dat alle stemmen gehoord worden. Eenieder heeft zo zijn eigen voorkeuren/mogelijkheden/talenten om zich te uiten. Daarom is er in de Week veel aandacht voor uiteenlopende expressievormen en initiatieven.

Doe je mee? Hoe laat jij van je horen; hoe maak jij jezelf zichtbaar? Is het poëzie, tekenen, schilderen, literatuur, muziek, beeldende kunst? Wil je iets laten zien en/of jouw ervaringen delen? Ken je interessante initiatieven? Laat het ons weten!

Wij hebben dit jaar voor het thema ‘’Iedere stem telt’’ gekozen

niet alleen vanwege de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook omdat er ondanks alle vooruitgangen die we met zijn allen hebben geboekt, er toch nog steeds stigma rondzwemt binnen de psychiatrie. Daarnaast hebben we ons allemaal moeten aanpassen aan de Coronacrisis, waar de een heel makkelijk mee kon komen met het switchen naar een wat modernere aanpak, had de ander juist moeite om met deze, toch wat gedwongen, moderne aanpak verder te gaan. Zo heeft juist deze crisis ook aangetoond hoe belangrijk het is dat er door alle partijen mee wordt gedacht en mee wordt gewerkt om gezamenlijk tot een goede manier van werken te komen.

Met deze campagne dit jaar hopen wij dat het een blijvende manier van denken en doen zal zijn door iedere stem te laten meetellen. Niet alleen de behandelaar, niet alleen de cliënt, niet alleen de betrokkenen, maar allemaal.

Lees meer over het programma en de de activiteiten van de week van de psychiatrie op deze website. Ook lees je daar hoe je mee kunt doen.


De week van de psychiatrie wordt georganiseerd door Mind. Mind is een overkoepelend platform aangaande de geestelijke gezondheidszorg.

Meer lezen over het bestrijden van stigma?

Gerelateerd

Meer over

event

Lees ook