Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Tim Knoote is afgestudeerd gezondheidszorg technoloog. Bij Howie the Harp is hij opgeleid tot ervaringsdeskundige. Internationaal werkt hij als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt hij perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Al 9 jaar onverklaarbare pijn

Vraag

Ik heb al 9 jaar lang hele erge pijn in mijn rechter onderbuik. 9 jaar geleden kreeg ik galstenen met een acute galblaas ontsteking waardoor deze verwijderd is. Alleen na deze operatie zijn de klachten nooit weggegaan. En alleen maar heftiger geworden. Vooral het laatste halfjaar heb ik super veel pijn waardoor ik niks meer kan en maximaal maar drie uurtjes op een dag vol kan houden. Alles lijdt hieronder.

Ik heb al zoveel onderzoeken gehad en op de eerste hulp gelegen maar de dokters weten steeds niet wat ik heb. Ze zeggen dat het in mijn hoofd zit. Maar ik voel wel degelijk deze heftige pijn en hier ga ik kapot aan. Ik weet namelijk niet meer wat ik moet doen het doet zoveel pijn dat ik alleen maar moet huilen en ongelukkig hierdoor bent. Mijn werk, mijn school en mijn familie en vriend alles leidt hieronder, ik kan dit allemaal niet meer doen of geen leuke dingen meer doen.

Ze hebben al zoveel gezegd en gedaan maar ze kunnen steeds geen oplossing voor mij vinden alleen maar volstoppen met morfine en andere troep. Daarom weet ik soms even niet meer hoe ik verder moet leven..

Antwoord

Bedankt voor je verhaal en vraag, wat super naar om te lezen zeg. Wat een machteloze situatie zoals je hem omschrijft. Het lijkt alsof het reguliere zorgcircuit geen idee heeft wat ze er mee aan moet.

Heb je je wel eens verdiept in alternatieve geneeswijzen, als in acupunctuur, reiki of ademtherapie (holotropic breathwork)? Er zijn al tal van mogelijkheden, misschien minder gemakkelijk te vinden, maar met veel potentie. De pijn zou voort kunnen komen uit een energetische blokkade. Waardoor het lichaam niet optimaal stroomt.

Voor mij heeft ademtherapie heel veel geholpen om bepaalde blokkade’s en trauma’s los laten. Zo staan lichaam en geest nauw met elkaar verbonden. Pijn in de buik zou kunnen staan voor het niet kunnen uiten van emoties of het opslaan van pijn van anderen. Hoe dit zich allemaal met elkaar verhoudt weet ik niet. Je kan wellicht eens zoeken op: Sjamanisme, Chinese geneeswijze, alternatieve geneeswijzen,chakra’s/blokkades en chronische pijn.

Verder is het belangrijk om bij mensen te recht te kunnen waar je je verhaal kan vertellen, die je serieus nemen en niet zeggen dat het in je hoofd zit. Samen sta je sterker dan alleen. Als je maar niet gaat twijfelen aan jezelf en blijft geloven in wat JIJ voelt.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Er is altijd hoop, ook al lijkt de situatie uitzichtloos. De meeste, dan wel niet alle, antwoorden vond ik zelf buiten de reguliere zorg..

Veel succes!

Hartelijke groet,
Tim Knoote

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20
Beantwoord door: Tim Knoote op 11 juli 2019

Gerelateerd

Meer over

overige onderwerpen
pijnklachten

Lees ook