Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam UMC), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ga ik een psychose krijgen?

Vraag

De laatste paar weken heb ik steeds meer stress en paniekaanvallen. Ik ben ook altijd extreem moe, waardoor ik soms voorbijga aan wat er rondom mij gebeurt.

Maar de laatste week is het opeens veel erger geworden: ik heb hartkloppingen, ik kan niet eten door angst en stress, ik slaap slecht, ik ben constant bang om niet in de realiteit te zijn. Ik weet niet wat er gebeurt…

Wat kan ik doen? Mijn psychiater kan geen vroegere afspraak nemen dan 8 mei…

Antwoord

Het is natuurlijk moeilijk om op afstand je klachten te beoordelen, maar wat je beschrijft lijkt toch meer op een angststoornis dan op een (naderende) psychose.

Als klachten opeens sterk toenemen moet je toch een eerdere afspraak maken met je psychiater, al was het maar telefonisch.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 18
Beantwoord door: Ralph Kupka op 26 april 2019

Gerelateerd

Meer over

Psychosegevoeligheid

Lees ook