Main content

Vraag

Hallo Jim,

Ik ben in april 2020 gestopt met het gebruik van Seroquel. Ik heb dit middel 7 jaar gebruikt in verband met slaapproblemen.

Eerst had ik allerlei onttrekkingsverschijnselen maar nu heb ik nog steeds verschillende klachten. Ik heb er onder andere een bewegingsstoornis aan overgehouden.

Het lijkt wel alsof niemand precies weet wat er nu echt aan de hand is met mij. Wat nu?

Met vriendelijke groet,

S.

 

Antwoord

Hey S.,

Het probleem is dat 'precies weten wat er aan de hand is' meestal heel moeilijk is, zo werkt het niet in de psychiatrie.

Meestal is het complex en is de oorzaak niet duidelijk. We begrijpen de geest en het brein niet goed. Een 'specialistische behandeling' is wat men denkt dat de psychiatrie kan leveren maar in de praktijk is het vaak een kwestie van trial-and-error.

Veel belangrijker daarom is om een weg te vinden om de klachten zoveel mogelijk te leren kanaliseren en ermee te leren leven.

Op jezelf vertrouwen, en werken met structuur, beweging, voeding, meditatie en acceptatie. Omgang met andere mensen is ook heel belangrijk - niets zo gezond als sociaal contact. En zelfcompassie leren hebben - er mogen zijn van jezelf...

Hope this helps,

Jim

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Jim van Os op 13 januari 2021
  • Deel deze pagina: