Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Tim Knoote is afgestudeerd gezondheidszorg technoloog. Bij Howie the Harp is hij opgeleid tot ervaringsdeskundige. Internationaal werkt hij als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt hij perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Kun je volledig herstellen van mentale uitdagingen?

Vraag

Kun je echt volledig herstellen van mentale uitdagingen?

Antwoord

Beste C.,

Het ligt eraan wat je verstaat onder mentale uitdagingen en herstel. Als je tevreden bent waar je zit met alles hoe het gaat, is het dan volledig? Moet er dan iets veranderen? Al geloof ik wel dat je vaak eerst door de pijn heen moet om vervolgens in harmonieuzer vaarwater te komen.

Ik denk dat je kan 'verstellen' in plaats van terug naar het oude, wat herstel suggereert. Al snap ik wel wat het betekent. Als je durft een oud stuk van jezelf los te laten en bereid bent om je dingen aan te kijken, dan geloof ik dat beweging mogelijk is en daarmee ook de mentale uitdagingen die uitgeplozen moeten worden. Maar ook geuit, expressie aan gegeven, en omgebogen naar een opbouwende mindset.

Uitdagingen zijn er niet voor niets - mooi dat je dat woord gebruikt - uitdagingen kan je aangaan. In het woord 'stoornis' zitten al minder mogelijkheden. Taal gebruiken met mogelijkheden hierin is cruciaal.

Ik hoop dat je hier wat mee kan.

Veel kracht toegewenst.

Warme groet,

Tim Knoote

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Tim Knoote op 29 december 2022

Gerelateerd

Meer over

Hulp & Herstel

Lees ook