Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam UMC), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Durf mijn psychiater niet te vertellen dat ik cold turkey ben gestopt…

Vraag

Ben afgelopen februari cold turkey gestopt met al mijn medicatie. Ben er nu net twee weken achter dat ik al die tijd super manisch ben geweest, heel veel geld verbrast, drugs gebruikt, mezelf super goed gevoeld. Maar voel me nu zo slecht en denk nu veel aan de dood. Tegelijk kan ik me ook weer super vinden.

Heb morgen gesprek met mijn psychiater durf het niet te vertellen schaam me…

Mijn diagnose is bipolair en schizoactieve stoornis.

Antwoord

Als je naar de tandarts gaat omdat je kiespijn hebt is het niet handig om daar te zeggen dat er niets aan de hand is omdat je bang bent dat er dan geboord gaat worden. Zo is het ook bij de psychiater: mooi weer spelen heeft weinig zin, dat is zonde van iedereen zijn tijd en moeite.

Trouwens, tegen advies stoppen met medicatie komt veel voor, is niet verstandig maar soms wel begrijpelijk. Het zal niet de eerste keer zijn dat je psychiater zo'n verhaal hoort. Dus, wees een vent, doe je verhaal, vertel waar je mee zit en zat, en bespreek samen wat te doen.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 46
Beantwoord door: Ralph Kupka op 28 augustus 2019

Gerelateerd

Meer over

Psychosegevoeligheid

Lees ook