Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam UMC), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ik voel me slechter door Priadel

Vraag

Ik gebruik 1 tablet van 400 priadel sinds 2 weken ik heb het idee dat ik mezelf slechter ga voelen kan dit? Zo ja wanneer gaan die bijwerkingen weg? Graag een antwoord.

Antwoord

Beste J,

Vervelend zeg. Het is altijd wel de vraag of klachten (je noemt niet wat dat vervelende gevoel is dat je hebt sinds je lithium gebruikt) iets met nieuw gestarte medicatie te maken heeft. Veel klachten die een bijwerking zijn van medicatie nemen na enkele weken af. Bij lithium (ook bij een relatief lage dosis zoals 400 mg) moet je altijd een 12-uurs bloedspiegel laten controleren als je klachten hebt, om te bezien of die niet aan de hoge kant is. Overleg goed met de arts die je de Priadel voorschrijft. Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 63
Beantwoord door: Ralph Kupka op 9 november 2018

Gerelateerd

Meer over

Medicatie

Lees ook