Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Kan een FAC team mij helpen bij mijn bipolaire stoornis?

Vraag

Ik ben opgenomen vanwege een ernstige depressie. Ik heb zelf bipolaire stoornis type 1. Mij wordt nu een FAC team aangeboden, maar ik weet eigenlijk niet of ik wel bij zo’n team in behandeling wil. Daarnaast lees ik dat een FAC team voor ernstige psychiatrische stoornissen is. Ik voel me niet ernstig psychiatrisch. Ik red mezelf liever met mijn gezin. Zou u mij kunnen uitleggen of het FAC team een goed idee is?

Antwoord

Een FACT team kan ook bij een bipolaire stemmingsstoornis heel goede zorg bieden. Het voordeel is dat ze ook naar je toe kunnen komen als het minder goed met je gaat, en er meer soorten behandelaars beschikbaar zijn.

De term ‘Ernstige Psychiatrische Aandoeningen’ (‘EPA’) moet je breed zien, en een bipolaire stemmingsstoornis kan bij tijd en wijle ook best heftig zijn. Kijk gewoon eens wat ze voor je kunnen doen, nadat je met ontslag uit de kliniek bent.

Ik wens je een spoedig herstel van de depressie.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 47
Beantwoord door: Ralph Kupka op 16 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

Overig

Lees ook