Main content

Vraag

Hoi ik heb een vraagje over adhd of toch manie want ik ben vaker door mijn oude basisschool aangemeld. 2 keer en ook op de middelbare school ben ik 3x gevraagd om mij te laten laten testen op adhd, maar moeder vindt dat onzin omdat mijn moeder mij gewoon oké vindt.

Ik ben oke ik ben wel wat meer aanweziger maar dat was ik altijd al maar ik ben ook heeft school op een gegeven moment me naar de orthopedagoog geweest of hoe dat ook eigenlijk heet, omdat school die merkte dat het niet zo lekker liep met huiswerk en planning.

Ze vertelden elke keer van ja ik heb weer klachten gekregen van docenten dat je weer druk bent geweest en ik ben ook onder behandeling bij ggz bij een psycholoog voor mijn depressie en ik sta op de wachtlijst bij sophia voor een psychiater maar wat ik me af vroeg kan adhd en een depressie samen gaan of is het manie?

Hoe mensen mij zien is dat ik vaak aanwezig ben maar ik heb soms ook echt me dagen niet en dan ben ik niet uit me bed te halen en laats zei een vriend van mij – en dat is ook waarom ik hierna toe ben gekomen – omdat hij vertelde mij van ja af en toe dan ben je nog drukker dan je al bent, het lijkt wel of je een aanval krijgt ofzo en toen moest ik keihard lachen maar het heeft me toch wel aan het denken gezet.

Antwoord

Beste A.,

Klachten van depressie, adhd enm manie kunnen inderdaad samen gaan. Het is goed dat je naar een psychiater van het Sophia Ziekenhuis bent verwezen, daar kunnen ze een goed en persoonlijk onderzoek doen naar de aard van je klachten en je een passend advies over de behandeling geven. Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Beantwoord door: Ralph Kupka op 7 september 2018
  • Deel deze pagina: