Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Mijn zoon is gestopt met drugs, maar er slecht aan toe. Wat kunnen we doen?

Vraag

Mijn zoon van 20 heeft de afgelopen maanden heel veel soorten drugs gebruikt. Zoals hasj/wiet, xtc, alcohol en lachgas. Hij is nu ongeveer een week gestopt, en is in totale psychose. Hij hoort stemmen, en is heel erg agressief. Hij praat heel veel over dat hij zelfmoord wilt plegen. Wat moet ik doen? Want hij wil zelf ook geen hulp zoeken. Wij leven hier in totale angst. En door Corona krijg je ook geen hulp deze tijd jammer genoeg. Weet u misschien raad?

Antwoord

Dat is een nare en zorgelijke situatie. Iemand in mentale crisis moet vooral ondersteund worden, ook al is dat moeilijk door agressief gedrag. Misschien is dit van voorbijgaande aard en komt het vooral door de onttrekking van de drugs , dat kan ik natuurlijk niet beoordelen. Overleg met de huisarts van je zoon hoe verder. Die kan weer met de GGZ of crisisdienst van jullie regio overleggen wat te doen als de situatie van je zoon verder achteruitgaat.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Ralph Kupka op 30 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

overige onderwerpen

Lees ook