Main content

Vraag

Psychiatrische diagnoses zijn vaak levenslang. Wanneer je PSS krijgt als diagnose, is dat dan levenslang of kan je daarvan genezen?

Antwoord

Goede vraag!

Zodra er geen variatie meer is in de dimensies van het syndroom (depressie, waanachtige ideeën, aandacht/geheugen, etc), houdt de diagnose PSS op te bestaan!

Hoop dat dit vraag beantwoordt...

Groet Jim


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij staat sinds 2014 op de Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

Meer informatie over psychose:

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 54 j
Beantwoord door: Jim van Os op 26 september 2019
  • Deel deze pagina: