Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Quetiapine

Vraag

Helaas slaat de 1400gr lithium en 85gr nortrilen niet aan en daarom heb ik er quetiapine bij gekregen. Ik slik nu 200 en ga vrijdag naar 300mg.

Ik voel mij nog niks beter of rustiger eerder achteruit glijden. Ik begrijp dat dit middel ook in moet werken maar is het normaal dat ik mij er nu zo slecht bij voel. Voel mijzelf wegglijden i.p.v. opknappen en ben heel erg angstig dat dit allemaal niet goedkomt. Wat kan ik verwachten van quetiapine?

Ik ben recidief depressief en bipolair wordt alsnog uitgesloten. Ik voel mijzelf niet goed en de angst is vreselijk.

Antwoord

Quetiapine wordt veel gebruikt bij de behandeling van bipolaire depressies. Psychofarmaca werken altijd pas na een paar weken, voor die tijd gaat helaas de kost voor de baat uit. Dus wel bijwerkingen, maar nog geen effect. Heel vervelend, maar toch doorzetten.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 44
Beantwoord door: Ralph Kupka op 29 november 2019

Gerelateerd

Meer over

Medicatie
Quetiapine

Lees ook