Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam UMC), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Slik ik genoeg haloperidol?

Vraag

Ik heb 8 weken geleden een psychose gehad, dit na een flinke manie. De psychose duurde dit keer niet lang. Ik slikte toen 5 Mg haloperidol verdeeld over de dag. Maar daarna kreeg ik een depressie. Nu ben ik afgevlakt en daarom is de haloperidol afgebouwd tot nu 1 Mg. Werkt dit nu nog voldoende? Ik ben bang dat ik snel weer een psychose kan krijgen. Kan jij mij hier informatie over geven?

Antwoord

Beste M,

Ik kan geen precies antwoord geven op jouw persoonlijke vraag, want ik ken jou en je klachtengeschiedenis verder niet. In het algemeen kun je zeggen dat ook 1 mg haloperiodol en een postacute fase werkzaam kan zijn. Als je een manische psychose en daarna een depressie hebt gehad, en kennelijk ook eerder dergelijke klachtenperiodes hebt gehad, is het wel de vraag of haloperidol het meest geschikte middel is op wat langere termijn. Praat daar nog eens met je psychiater over. Misschien moet je een medicijn voor bipolaire stoornis krijgen.

Vriendelijke groet, Ralph kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 36
Beantwoord door: Ralph Kupka op 19 december 2018

Gerelateerd

Meer over

Medicatie

Lees ook