Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Trauma na bevalling, waarom moet ik een IQ test ondergaan?

Vraag

Ik ben 3 jaar na de getraumatiseerde bevalling van mijn zoon doorverwijzen naar gespecialiseerde GGZ. Na de intake is er vastgesteld depressie, paniekaanvallen en PTSS. Ik moet nu aanvullend onderzoek en een IQ test ondergaan. Waarom is dit? Ik heb een jaar lang EMDR behandeling gehad in het ziekenhuis en daar is alles afgesloten, omdat ik geen IQ test wilde. Ik zit nu dus weer met dit probleem. Ondertussen heb ik nog steeds herbelevingen en vermijdingsgedrag. Ik kan hier niks aan doen en ik heb hulp nodig . Ik verstijf al als ik een baby ruik . Wat moet ik doen?

Antwoord

Ik kan niet beoordelen waarom er in jouw geval een psychologisch testonderzoek wordt voorgesteld. Ik vraag me ook af of dit een ‘IQ-test’ (intelligentie onderzoek) is, of dat er meer zal worden gekeken naar sterke en kwetsbare kanten van je persoonlijkheid. Vraag gewoon om toelichting aan je behandelaar. Dit type onderzoek kan heel waardevolle en aanvullende informatie geven voor de behandeling.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 35
Beantwoord door: Ralph Kupka op 23 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

overige onderwerpen

Lees ook