Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Tim Knoote is afgestudeerd gezondheidszorg technoloog. Bij Howie the Harp is hij opgeleid tot ervaringsdeskundige. Internationaal werkt hij als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt hij perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Wat kan ademhaling doen bij psychosegevoeligheid?

Vraag

Wat kan een verstoorde ademhaling doen bij psychose gevoeligheid? Adem om de paar minuten inhouden. En wat zou er kunnen verbeteren bij een goede ademhalingstechniek?

Antwoord

Ademhaling beïnvloed het gehele menselijk systeem. Het is letterlijk een vorm van ventileren, en om terug te komen bij jezelf. Wanneer het stress-niveau oploopt, of teveel energieën van buitenaf aanwezig zijn, dan kan het raadzaam zijn om te focussen op de ademhaling. Om vervolgens weer naar binnen te keren, hartslag te verlagen en dus rustiger te blijven in situaties. Ik heb geen idee of een verstoorde ademhaling direct van invloed is op het wel of niet ontwikkelen van psychoses. Wel weet ik dat d.m.v. ademhaling het mogelijk is om energetische blokkades/trauma’s los te laten. Trauma en blokkades liggen vaak ten grondslag aan psychoses. Een psychose is een soort schreeuw van de geest en het lichaam dat er iets moet veranderen. Er moet iets uit, vaak een overvloed aan energie.

Ademhaling (lees: holotropic breathwork) heeft er voor gezorgd dat ik meer verbonden ben met mezelf, m’n intuïtie kan volgen en nu zonder medicijnen door het leven ga. Sean Blackwell heeft mij daarin ondersteund, door zijn aanpak heb ik mijn gevoeligheid weten te integreren in mijn ‘zijn’. Genietend van de toppen en dalen van het leven, zonder mezelf daarin te verliezen. Kijk eens op Sean zijn website, of zijn youtube kanaal:

Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd. Succes!

Met vriendelijke groet,
Tim Knoote

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 63
Beantwoord door: Tim Knoote op 1 juli 2019

Gerelateerd

Meer over

Psychosegevoeligheid

Lees ook