Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Weinig energie, motivatie en levensdrang; heb ik een depressie?

Vraag

Ik heb sinds al een tijdje heel weinig energie en geen motivatie om dingen te doen. Een wisselende eetlust: soms heb ik veel trek, soms minder. Ik vind het heel erg lastig om te kiezen. Zelfs als het tussen twee dingen gaat. Ik heb het gevoel dat ik niet meer op de wereld wil zijn en voel me echt niet goed. Ik heb ook al eerder in mijn leven dit soort klachten gehad en ik zoek daarom een antwoord hierop. Kunnen dit misschien tekenen van depressie zijn?

Alvast bedankt

Antwoord

Ja, dat zouden symptomen van een depressie kunnen zijn. Maar het kan ook heel iets anders zijn. Is op afstand niet te zeggen. Als het over een tijdje niet overgaat, moet je je door je huisarts eens naar een psycholoog laten verwijzen, om samen te onderzoeken wat de aard van je klachten is en wat er aan gedaan kan worden.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 16
Beantwoord door: Ralph Kupka op 5 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

Depressie

Lees ook