Main content

Vraag

Ik heb 4 maanden lang oxazepam gebruikt. Sindskort slik ik Xanax Retard 1 mg. Ik ervaar hierdoor nog meer spanningen. Mag ik dan evengoed ook oxazepam gebruiken ’s avonds?

Antwoord

Ik kan via PsychoseNet geen persoonlijk advies geven over jouw medicijngebruik. In het algemeen kan ik zeggen: alprazolam (Xanax) en oxazepam lijken qua werking erg op elkaar. Overleg met je behandelend arts wat voor jou het beste past.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka


Biografie - Ralph Kupka

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ralph Kupka werkt sinds 25 jaar in nationale en internationale onderzoeksconsortia op het gebied van bipolaire stemmingsstoornissen, en is eindredacteur van het eerste Handboek Bipolaire Stoornissen. Hij was voorzitter van de richtlijncommissie bipolaire stoornissen en bestuurslid van AKWA, het kwaliteitsinstituut voor de GGZ.

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 63
Beantwoord door: Ralph Kupka op 23 maart 2020
  • Deel deze pagina: