Main content

Vraag

Mijn zoon van 39 jaar gebruikt al 20 jaar antipsychotica wegens schizofrenie. Nu wil hij geen medicatie meer, hij heeft vorige week een halve dosis genomen en deze week niets meer.

Hij heeft vroeger al 8 maanden in de isoleercel doorgebracht omdat medicatie niet hielp. Mijn dochter wil hem CBD geven, in een laatste poging om een toekomst van levenslange opsluiting te voorkomen. Hij is overigens nooit gewelddadig geweest. Hij krijgt nu ook vreemde trekken rond zijn mond.

Ik ben eigenlijk bang en weet niet meer wat ik moet doen. Ik durf dit zelfs niet meer te bespreken met zijn psychiater want ze spreken over elektroshocktherapie (ECT) omdat ze alle mogelijke medicamenten al geprobeerd hebben.

Heeft u advies voor mij?

Antwoord

Beste S.,

Dank voor je vraag.

Het is wellicht het beste dat je het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) raadpleegt voor advies.

Het CCE adviseert bij zeer complexe problematiek waarbij de zorg vastgelopen lijkt. Is dat iets wat jullie al besproken hebben?

De vraag is ook een beetje waarom je zoon de medicatie heeft stopgezet. Hij zal hier bepaalde ideeën bij hebben. Is dat iets voor een start om in communicatie te komen met het behandelteam?

Greetz Jim

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Jim van Os op 25 mei 2020
  • Deel deze pagina: