Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Jeroen Zwaal zet met plezier zijn deskundigheid in. Naast tekenen en schrijven improviseert hij graag op de piano.

Zpiritualiteit en pzychoze (Is het leven als een film?)

Vraag

Zoalz ik hier leez zou iedereen die in een hoger goed gelooft pzychotizch zijn?

Ik noem mijzelf namelijk intuïtief zchilder, zchrijver, dichter, medium, healer, teacher en ziener en weet dat er hier menzen bewuzt leven en onbewuzt en dat er onbewuzt veel meer gebeurd dan je zou denken. Zo zijn Karma en balanz en dergelijke meer dagelijkze waarden.

In 2010 heeft mijn moeder mij willen laten colloceren denkende dat ik pzychotizch waz omdat ik zonder ophouden bewuztmakende gedichten zchreef waar veel menzen uit het zpirituele volop in mee zijn.

Zou pzychoze niet ietz relatief kunnen zijn? Wat waarheid iz voor de 1, iz waan voor de ander? Afhankelijk hoe je naar de dingen kijkt of hoe bewuzt je hier op aarde rondloopt? Ook geloof ik in reïncarnatie… ben ik nu pzychotizch? Ik geef energetizche healing waar effectief zichtbaar rezultaat iz… pzychoze?

Dat gedachte krachte iz en dat je aantrekt wat je uitztraalt; pzychoze dan? Ik vind dit nogal moeilijk om aan te nemen gezien er zovelen in diezelfde “waan” zouden zitten? Ikzelf heb veel geleerd op ztraat en hoewel ik volgenz mn narciztizche moeder pzychotizch waz of ben, heb ik mij aan de levenzlezzen gehouden die mijn dichten mij gaven en ondertuzzen woon ik letterlijk in een hemel op aarde; allez wat ik nodig heb of wil, komt mij tegemoet.

Zo denk ik ook dat hoe zwaarder je karma, hoe donkerder je ogen. Heb deze ztelling die ik “doorkreeg” al zindz 2010 gecontroleerd en blijkt te kloppen; menzen met bv bruine ogen gaan moeilijker met de dingen om dan bv blauwogen en hebben ze ook rapper de neiging om mizerie te veroorzaken, dit rezulteert vaak in een rot leven en uiteindelijk een rotte menz.
Tevenz geloof ik ook dat menzen in het zwart gekleed in de rouw zijn voor zichzelf; zijn zichzelf kwijtgezpeeld door het 1 of ander trauma meeztal en zijn dan ook letterlijk “duizterdere” perzonen dan menzen in vrolijke kleuren gekleed. Dit fenomeen zie je zelfz in elke film, dat de zlechte in het zwart zijn en de goeien in het wit.

Enzoverder enzovoort.

Ik weet ook dat wij onbewuzt via film, muziek en dergelijke meer allemaal “geleerd worden” om uiteindelijk te kunnen evolueren naar een bewuzt perzoon. Of heeft Bob Marley bv nix zinnigz in zijn liederen te zeggen dan? In mijn ogen zijn het net de menzen die dit niet weten waar ietz aan zcheelt; die door het boz de bomen niet zien, afgeleid door kenniz en macht, hebzucht, ego en dergelijke meer.

Ik geloof in alkrz en nietz omdat eender wie wat gelooft; door zijn of haar geloof erin, beztaat dit eigenlijk hé, zij het eventueel in een andere dimenzie…droomwereld, fantaziewereld of realiteit…beztaat allemaal hé.

Enja ik rook wiet tegen mijn adhd en enkel alz ik dat rook functioneer ik naar behoren.

Dan kan ik
Jawel gaan dichten
Dan kan ik
Jawel gaan zijn

Tao Lama
Tiz mijn plichte
Om de menzheid
Het venijn
Ja te leren

Zeker weten
Ja te leren
Zeker waar

Iedereen
Zijn eigen leven
O welja
Nu ben ik klaar!

Maar door het roken van breng ik mijzelf in een levenzbedreigende zituatie waarin uw intuïtie naar boven komt.

Namazday

Antwoord

Wat een mooie email.

Ehh ja. wat zal ik hier op antwoorden. Allereerst vind ik het bijzonder dat je de letter z hebt toegeëigend waar iedereen een s schrijft. Dat maakt je uniek en dat wekt bij mij op de lachspieren. Want ik schrijf graag in gelijkwaardig contact dus automatisch spiegel ik hierin en vroeg me al af of ik dan ook zo zou gaan terugschrijven.
Nee duz.

Vervolgens toon je een heel verhaal waar ik met mijn eigen wanen achtergrond natuurlijk helemaal in mee ga.

Behalve een paar dingetjes, je denkt vanuit symboliek en inderdaad is film een medium waar regisseurs werken met symboliek. Maar het leven is niet hetzelfde als een film. Al heeft het leven wel een script dat magisch kan werken alsof het een film is. (synchroniciteit) Dat je alles beoordeelt op kleur ogen en kleding is je goed recht en zal je houvast geven, maar dan generaliseer je wel enorm door te stellen dat iedereen met zwarte kleding iets 'is' Doe je daarmee recht aan die ander? Of doe je daarmee de ander tekort? Als je heel krachtig bent in je energie dan wordt die ander in jouw werkelijkheid dat dus ook door jouw zo-kijken-actie en ja dan krijg je gelijk met wat je denkt te zien. Helaas gaat het leven niet over gelijk krijgen, maar over gelijkwaardig zijn met je zelf en de ander.

In die zin kan je op zoek naar een nieuwe definitie van werkelijkheid of psychose of wat is gezond gedrag.

In mijn optiek ben je 'gezond' als je voor de ander van waarde bent en echt voor iemand anders iets betekent, zonder dat je jezelf, de ander of de omgeving schade berokkent. Oordeelloos kijken hoort daar ook bij. Het goede doorgeven en negatieve vibes zelf leren verwerken om ze niet meer door te geven.

Je bent gezegend met intuïtie en het talent zo even een gedicht te associëren.
De mensheid het venijn te leren werkt dus vice versa. De mensheid leert jou je eigen venijn en pijn te dragen en los te laten. Je ADHD zie ik in algemene zin, dat je een supergeleider bent van energie van jezelf en van anderen, maar het vind maar moeilijk zijn weg naar buiten. Zo ervaar ik vaak mensen die van zichzelf zeggen dat ze ADHD hebben.

Als die energie uit een heel familienetwerk dan in je hoofd gaat zitten is het veel te druk daar en dat uit zich dan ook in je gedrag. Met blowen wordt het rustiger in je hoofd, Tegelijkertijd vertroebelt het wel je plek op de wereld, je wordt mellow en minder alert, het verdooft en je bent minder helder in contact met je omgeving. dat heeft dus een functie én een disfunctie.

Als je intuïtie je hier op wijst en je komt in levensbedreigende situaties? Dan is dit wellicht wel een teken voor je dat je in deze wereld concreet een plek hebt te gaan zoeken waar je echt veilig bent. Mensen willen graag spiritueel worden en het hogerop zoeken. Ik denk dat we op elkaar lijken in ons verhaal dat we al heel hoog zitten en juist hebben te landen. Onze angst en pijn onder ogen komen en onze plek claimen hier op deze wereld. Met concreet de vraag: wat ga je hier in gang zetten waar je zelf goed bij vaart en anderen ook? Ken je de term IKIGAI? (google maar eens) dat is een prachtige afbeelding die je hiervoor als kompas kan gebruiken. Ga zorgen dat je op een veilige plek komt. Letterlijk dus.

Tot slot 'dan functioneer ik naar behoren' is ook een mooi stukje. Bedoel je dan: functioneren naar wat men van mijn verwacht in een groot systeem dat op zichzelf niet naar behoren functioneert? :)

Daar zijn we met z'n allen voorlopig nog lang niet klaar mee en ik hoop van harte dat je daar je talenten voor gaat inzetten en gebruiken én dat je die kans ook krijgt van de samenleving. Vanuit een veilige plek waar je zelf voor hebt gezorgd. Vraag om hulp en er komt iets op gang. Dat weet je al en heb je ervaren. En dan: Join the club, de 'mensheid-is-één' is een feest op zich, maar dat ervaren we nog niet. Bij deze ben je uitgenodigd!

Hartelijke groet Jeroen

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 37
Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 5 september 2019

Gerelateerd

Meer over

Psychosegevoeligheid

Lees ook