Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

Ovezande; kiezelpad van problemen

blog- Ovezande kiezelpad

Mc Rammeo heeft een lange tijd doorgebracht in Ovezande. Hij vindt dat hij daar flink geleden heeft. Niks smooth en er waren soms ook adrenaline rushes. Hij gunt ons een kijkje in zijn leven en in zijn hoofd. Een kiezelpad van problemen. Het is wat het is. Lees het verhaal van Mc Rammeo. “In het duister en in de donkerte zijn ook kwaliteiten.”

Lijden is niet goed en kan eigenlijk niet. Maar zolang er toch niets echt escaleert en het alleen in mijn hoofd is….. Tja, kan ik het lekker laten gebeuren. Doch ik moest door een hoop donkere gedachten!

Het heeft adrenaline te weeg gebracht. Ik ben een psychiatrische cliënt en een echte Rammeo, dan mag je ook wel eens wat mankeren. En ook gelet op mijn leeftijd.

Ik ben ondertussen 41 jaar en heb de nodige ervaring opgedaan. Ik liep mezelf er wel doorheen maar fijn was het niet! Nog steeds is het wel eens niet fijn! Of misschien dat ze het mij extra moeilijk maken omdat ik een van de besten ben. Althans dit ervaar ik van binnen wel!

Ik zie namelijk wel af

Afzien waar ik het ook beu ben om steeds in hetzelfde kringetje te lopen! De mensen hebben allemaal hun beperking. We moeten ons met elkaar enerveren. Afzien terwijl ik in rondjes draai! Zelfs een ezel stoot zich in het gemeen geen twee keer aan dezelfde steen. Dat lijkt bij mij wel zo te zijn.

Maar nee het is een kiezelpad. Ik noem het een kiezelpad van problemen. Dit kiezelpad heeft de nodige energie gekost. Ondanks dat ik ook trots ben dat ik dit heb overleefd en doorstaan heb. Een echte strijder al zeg ik het zelf! Want er zijn nou eenmaal weinig andere oplossingen. En dat maakt het moeilijk.

Ik doel op oplossingen in het kader van het opvangen voor de psychosegevoeligheid en de klachten! Ovezande waar ik de meeste jaren het zwaar heb gehad, was dus wel een harde les. De donkerte is een plek die je liever niet mee maakt. Het waren voor mij heel heftige tijden!

Maar in het duister of donkerte zijn er ook kwaliteiten

Naast de negatieve sleur en de donkerte is er ook kwaliteit. Dat mede door stemmen ook ik deze tijd doorstaan heb is een flinke oppepper! En voor mij een kwaliteit van duistere gedachten geweest. Ik maak het mijzelf niet makkelijk! Maar als je zo moet afzien is daar maar één reden voor. Het wordt je geleerd! En het respect is je gegeven! En met Clozapine en ‘activiteiten’ is dit best te doen. Ik ben een grote bikkel een heel stoere vent. Nu ik mij door deze zware tijden heen geworsteld heb. Een echte strijder!

Foto is gemaakt door de broer van McRammeo

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *