Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Publieke GGZ en de opkomst van e-community’s: een casestudy van PsychoseNet.nl

Publieke GGZ en de opkomst van e-community’s: Multideskundige e-community’s zoals PsychoseNet lijken te voorzien in publieke Zorgbehoefte.

Multideskundige e-community’s zoals PsychoseNet vormen een nieuw fenomeen dat lijkt te voorzien in een deel van de publieke GGZ-zorgbehoefte. PsychoseNet.nl werd vanaf augustus 2015 tot januari 2020 door meer dan drie miljoen gebruikers bezocht, met meer dan 13 miljoen paginaweergaven. Lees verder over Publieke GGZ en de opkomst van e-community’s.

‘In Nederland zijn er de laatste jaren niet-commerciële e-community’s ontstaan die kunnen worden beschouwd als de voorhoede van een publieke GGZ. Voorbeelden hiervan zijn Proud2bme.nl en PsychoseNet.nl. Het zijn onlineplekken, veelal op basis van minimale crowdfunding en input van vrijwilligers, waar mensen laagdrempelig (gratis, zonder verwijzing, diagnose of indicatiestelling) naartoe kunnen voor normaliserende informatie, duiding, weerbaarheidsbevordering op lange termijn en verbinding’.

In dit artikel beschrijft de redactie van PsychoseNet Nederland de bijdrage van de online beweging aan de beginnende Publieke GGZ in Nederland door middel van een analyse over het gebruik en de functionaliteit van PsychoseNet.nl binnen het Google Analytics-framework.

Populaire onderdelen van PsychoseNet zijn ons online espreekuur, de PsychoseNet chat, het PsychoseNet forum en onze mooie blogs!

Lees meer in de casestudy Publieke GGZ en de opkomst van e-community’s

63-2021-1-artikel-kelkboom
Link: 63-2021-1-artikel-kelkboom.pdf (tijdschriftvoorpsychiatrie.nl)

Meer lezen over PsychoseNet?

Reacties

2 reacties op “Publieke GGZ en de opkomst van e-community’s: een casestudy van PsychoseNet.nl”

  1. Edzard de Vries

    Kan ik dit essay downloaden? En zo ja, hoe?

    1. Josette van Os

      Hi Edzard ik heb een hyperlink voor je gemaakt (onder de getoonde pdf). Zou moeten lukken nu. Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Meer over

Behandeling en Hulpverlening
Publieke GGZ
wetenschap

Lees ook