flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Boekpresentatie 'Wie is er nou eigenlijk gek? - Ewout Kattouw

Veel gezochte termen

Psychosenet video

Boekpresentatie ‘Wie is er nou eigenlijk gek? – Ewout Kattouw

Tijdens de boekpresentatie van Wie is er nou eigenlijk gek? is de centrale vraag: Hoe kan het dat een jonge man met adolescentieproblematiek ruim twintig jaar chronisch psychiatrisch patiënt werd, 22 verschillende diagnoses kreeg en ruim 40 verschillende psychiatrische medicijnen voorgeschreven kreeg, en wat zegt dit over het functioneren van de geestelijke gezondheidszorg?

In zijn boek Wie is er nou eigenlijk gek? beschrijft Ewout Kattouw zijn lange weg in de psychiatrie en hoe hij hier uiteindelijk weer uit kwam. Dit doet hij aan de hand van zijn herinneringen, zijn eigen dossier en interviews met zijn naasten en oud-behandelaars.

Hij stelt zichzelf, en de lezer, de vraag: ‘wie is er nou eigenlijk gek?’

Is hij zelf gek, is de manier hoe er in de geestelijke gezondheidszorg wordt gewerkt gek, of zit de gekte in de manier hoe we onze maatschappij vorm hebben gegeven?

Op 19 maart 2022 is het boek ‘Wie is er nou eigenlijk gek?’ gepresenteerd in Utrecht

In deze video is de volledige boekpresentatie met presentaties van Dick Bijl, Jim van Os en Klaas Kattouw te zien

Een muzikaal intermezzo is verzorgt door Sietse Oukes. Tevens is stichting PILL gepresenteerd tijdens deze boekpresentatie.


Ewout Kattouw is ervaringsdeskundige, spreker en schrijver. Hij schreef het boek Wie is er nou eigenlijk gek? Hij beschrijft in dit boek zijn lange weg in de psychiatrie en hoe hij hier uiteindelijk weer uit kwam.

Meer lezen over afbouwen van medicatie?