Main content

Op 31 oktober vond het congres ‘Multideskundigheid in de nieuwe ggz’ via Sympopna plaats in Ede. Psychiater Jim van Os sprak over multideskundigheid als de kernuitdaging in de GGZ en lichtte verschillende perspectieven toe. Vervolgens liet hij een korte video zien waarin drie hulpverleners met eigen ervaring op het gebied van psychose en depressie vertellen hoe zij multideskundigheid zien en toepassen.


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij verschijnt sinds 2014 op Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.)

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

 

  • Deel deze pagina: