Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Mijn positieve visie op een nieuwe GGZ en een mooiere wereld

positieve visie

Michel heeft een positieve visie op een nieuwe GGZ, waar peer to peer support een vaste plek heeft gekregen, net als het vol passie werken met je hart. Daarover schrijft hij in dit blog.

Mijn mentale crisissen zijn al een poos achter de rug en sindsdien worstel ik niet meer met een algeheel naar en diep ellendig gevoel.

Er is bij mij op een gegeven moment een knop omgegaan. Door een ‘Nieuwe GGZ’-beweging die is ontstaan.

Ik ben gaan geloven in de hoopvolle positieve visie over psychische problemen. En ben ik geïnspireerd geraakt door hoopvolle herstelverhalen. En word ik blij van initiatieven om stigmatisering te bestrijden.

Door ‘peer to peer support’ ervaar ik enorm veel steun en inspiratie

Ik haal ook veel inspiratie uit figuren als Jezus en door Martin Luther King, Nelson Mandela, Mahatma Gandi en Boeddha.

Zo beleef ik ook een proces van spirituele ontwaking. En ervaar ik vaak momenten van intense vreugde en dankbaarheid en een intens dankbaar gevoel door liefde, zorg, hoop en geloof.

aar tegelijkertijd ben ik ook gevoelig voor onrecht en leed en leven we in een verschrikkelijke gebroken ellendige wereld. En word ik ook regelmatig geconfronteerd met mijn verdriet en machteloosheid. En de broosheid van het bestaan.

Ondanks alles vind ik het leven de moeite waard en heb ik de overtuiging dat ik iets bij te dragen heb

Ik heb een hart voor mensen en het gaat me van het hart als ik sommigen voortdurend zie lijden
en zie ik ook een gebroken wereld die onrechtvaardig is waar sommige mensen niet tegen zijn opgewassen.

Ik heb in de periode van dertien jaar in de psychiatrie zoveel mensen zien lijden en zien heengaan. Maar zelf ben ik er nog steeds en zie ik idealen voor me die ik nastreef en heb ik het gevoel dat ik groei en mezelf ontwikkel.

Ik ben actief met film, fotografie, schrijven, muziek en zang. Hiermee beleef ik veel plezier.

Met mijn positieve visie streef ik naar een mooiere wereld

En zijn er zovéél mensen die streven naar een mooie wereld. Ik kan hierdoor diep ontroerd raken en krijg er weleens kippenvel van. En is het geweldig om met mensen samen te zijn die hun passie volgen.


Michel

Meer informatie:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *