Main content

Voel jij je somber, angstig of depressief? Denk je wel eens aan zelfmoord? Test jezelf bij 113 Zelfmoordpreventie om te weten of het verstandig is om professionele hulp te zoeken.

113 Zelfmoordpreventie biedt twee verschillende testen, voor jongeren onder de 17 en daarboven. De testen zijn volledig anoniem en duren ongeveer 5 minuten.

Ga naar de zelftest over zelfmoordgedachten


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. In 2014 kwam zijn boek ‘De DSM-5 Voorbij‘ uit, in 2016 het boek ‘Goede GGZ!‘ (samen met Philippe Delespaul e.a.) en in 2021 het boek ‘We Zijn God Niet‘ (samen met Myrrhe van Spronsen).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

  • Deel deze pagina: