Veel gezochte termen

Psychosenet auteur

Auteur

Yasmaine

Yasmaine is 34 jaar jong. Ze heeft gewerkt in het onderwijs en de hulpverlening. Ook is ze ervaringsdeskundige, ze heeft een psychose doorgemaakt.

Haar doelen zijn veranderingen bewerkstelligen binnen de GGZ, stigma verminderen, kennis vergroten en mensen in hun kracht zetten. Motto: Keep hope alive!

Lees ook


Reacties

3 reacties op “WRAP – Ik heb recht op…”

  1. Je kunt wel recht hebben gevoelens te uiten, maar als je daar vervolgens om wordt gehaat, gediscrimineerd, bedreigd of vervolgd, of nog ( veel) erger…. wat schiet je er dan mee op? En dat dit dan gebeurt, niet alleen door ‘gewone burgers’, maar ook en juist vanuit onze overheid?

    Er zou een recht moeten bestaan om gevrijwaard te zijn van haat, geweld, uitsluiting, vervolging, marteling, bedreiging en minachting wanneer je je gevoel uit en laat bestaan.

    Dat recht bestaat althans zeker niet in diverse psychiatrische/ psychische aandoeningen en dan vindt iedereen het ineens normaal om anderen voleldig kapot te maken vanwege die psychische stoornis. Dus de weg om basisrechten te verkrijgen in ons land is nog heel erg lang.

  2. Christine

    Mooi geschreven. En herkenbaar. Ik vond het tijdens de WRAP training ook een verademing dat een deel van mijn wensen en verlangens, waar ik op andere plekken geen erkenning voor kreeg, ineens beschreven stonden als iets waar ik recht op had.
    Dank voor je mooie blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *