Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Flora – Blijk ik het gekkie te zijn is een waargebeurd verhaal van Flora Willemsen die op haar 25ste haar eerste psychose beleefde.

Auteur:

Flora Willemsen

Verschijningsdatum:

07-03-2024

Blijk ik het gekkie te zijn – Flora Willemsen

Flora – Blijk ik het gekkie te zijn is een waargebeurd verhaal van Flora Willemsen die op haar 25ste haar eerste psychose beleefde.

Destijds in 2001 werd haar diagnose ‘bipolaire stoornis met een gevoeligheid voor psychose’ niet gesteld. De psychose werd afgedaan als een éénmalige gebeurtenis. Er zijn vermoedens dat ze gedrogeerd was in het buitenland.

Flora is blijven geloven in haar psychose als ‘de werkelijkheid’

Vervolgens heeft ze 9 jaar lang onstabiel, hypomaan en tegen het manische aan geleefd. Pas toen ze in 2010 een tweede psychose had, kreeg ze ‘de diagnose’. Inmiddels heeft Flora haar aandoening geaccepteerd, omarmd. Ze heeft haar leven anders ingericht om te voorkomen nogmaals psychotisch te worden.

Totstandkoming van het boek

Na haar diagnose in 2010 heeft Flora Willemsen de eerste vijf hoofdstukken van haar boek geschreven. Voor die tijd kon ze niet over deze gebeurtenis praten en om het een plaats te geven heeft ze het herbeleefd door het op te schrijven.

In het voorjaar van 2022 heeft ze na een stabiele periode van 12 jaar, vijf hoofdstukken aan haar boek Blijk ik het gekkie te zijn toegevoegd. Hierin beschrijft ze haar opnames bij GGZ, het krijgen van de diagnose en hoe ze geruime tijd zo goed als stabiel weet te blijven.

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.