Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

In haar boek 'De mooiste tijd van je leven?' beschrijft filosoof Toske Andreoli een nieuw perspectief op studiestress.

Auteur:

Toske Andreoli

Uitgever:

Uitgeverij Lontano

De mooiste tijd van je leven? – Toske Andreoli

In haar boek ‘De mooiste tijd van je leven?’ beschrijft filosoof Toske Andreoli een nieuw perspectief op studiestress. De studententijd is zogenaamd de mooiste tijd van je leven. Maar steeds meer studenten hebben het zwaar. Ze zijn over­spannen, neerslachtig en eenzaam, hebben concentratie­problemen en angstaanvallen. Universiteiten zien cursussen ‘Burn-outpreventie’ of ‘Lekker in je vel’ als de oplossing.

Maar ligt het wel aan de studenten zelf? Wat is de rol van hun om­geving en de universiteit? En waarom gaan deze problemen de hele samenleving aan?

Filosoof Toske Andreoli biedt een nieuw perspectief op studiestress

Voorbij de gangbare verklaringen geeft Andreoli een nauwgezette analyse van het ontstaan van psychische klachten bij studenten.

Een pleidooi voor meer betrokkenheid, gedeelde ritmes en sociale cohesie. Deze nieuwe kijk op studiestress nodigt je uit om je opvattingen over vrijheid en verant­woordelijkheid te herzien.


Toske Andreoli studeerde psychologie en filosofie in Groningen. Met haar scriptie won zij de LSVB Scriptieprijs 2019. Op dit moment is ze als redacteur verbonden aan ScienceGuide.