Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Een trauma is zo geboren - Diana de Koning

Auteur:

Diana de Koning

Uitgever:

Uitgeverij SWP

Verschijningsdatum:

02 september 2022

Een trauma is zo geboren – Diana de Koning

De geboorte is voor de meeste ouders een van hun mooiste momenten in hun leven. Echter voor ruim tien procent van de vrouwen is de geboorte ook een hele heftige gebeurtenis, schrijft Diana de Koning in het boek Een trauma is zo geboren.

De impact van medische ingrepen als een keizerssnede, duwen op een buik of onbedoelde opmerkingen van hulpverleners kan naast (tijdelijk) stress ook trauma en PTSS tot gevolg hebben. Zelfs partners, zorgverleners en baby’s kunnen hier last hebben.

Dit boek vertelt hoe stress tijdens de bevalling te verminderen is en wat te doen bij trauma (PTSS)

Het boek zet duidelijk uiteen welke stressoren zich tijdens een bevalling kunnen voordoen. Door meer bewustzijn, betere communicatie en meer empathie zijn veel trauma’s te voorkomen. En als er zich toch een traumatische gebeurtenis voordoet, kun je de schade in veel gevallen relatief eenvoudig beperken. Tenminste: als je weet waar je op moet letten, wat je kunt veranderen en hoe je kunt handelen als het fout gaat.

Een trauma is zo geboren ontvouwt op hapklare wijze wat je als geboortezorg professional kunt doen ter preventie, signalering en behandeling

En wat blijkt? Als je weet waar je op moet letten, kun je veel meer doen dan je denkt. Het is geschreven voor alle professionals in de geboortezorg, zoals verloskundigen, kraamvrouwen, gynaecologen, huisartsen, poh-ggz, doela’s, psychologen, coaches en professionals op consultatiebureaus.


Diana de Koning  is psychotherapeut, woonachtig in Brabant, heeft 2 kinderen en 3 bonus kinderen. Samen met haar man heeft zij een kraambureau en opleidingscentrum voor professionals in de geboortezorg. Ook heeft zij een kenniscentrum voor training en ontwikkeling in de geboortezorg opgezet.

Meer lezen over zwangerschap?