Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Sociologie als zelfverdediging, zo beschrijft Karlijn Roex het boek In verwarde staat. Ze geef haar blik op het ‘verwarde-personendebat’.

Auteur:

Karlijn Roex

Uitgever:

Lontano

Verschijningsdatum:

10092019

In verwarde staat – Karlijn Roex

Sociologie als zelfverdediging, zo beschrijft Karlijn Roex haar boek genaamd In verwarde staat . Als ervaringsdeskundige biedt ze een meeslepend kijkje in de wereld van het ‘verwarde-personendebat’.

Deze jonge sociologe combineert haar persoonlijke ervaring met kritische analyse van het hoogste niveau.

In onze tijd waarin geen ruimte meer lijkt te zijn voor afwijken van de norm, laat ze verhalen spreken die gewoonlijk geen gehoor vinden. Haar conclusie: het begrip verwarde persoon is gevaarlijker dan datgene waar het naar verwijst.

In dit fascinerende boek diagnosticeert de auteur niet de verwarde persoon, maar de samenleving die dit begrip in het leven heeft geroepen

Met een meeslepende analyse van het ‘verwarde-personendebat’ biedt ze een sociologie als zelfverdedigingssport, als vechtkunst – waartoe de befaamde Franse socioloog Pierre Bourdieu al opriep. Ze laat verhalen spreken die gewoonlijk geen gehoor vinden en concludeert dat het begrip verwarde persoon gevaarlijker is dan datgene waar het naar verwijst.


Karlijn Roex

Meer lezen over onze samenleving?