Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Iris ter Haar - Een steekje los

Auteur:

Iris ter Haar

Uitgever:

Blossom Books Bold

Verschijningsdatum:

januari 2022

Een steekje los – Iris ter Haar

In een steekje los lijkt Iris alles goed af te gaan, ongemerkt wordt haar wereld steeds kleiner tot ze haar huis niet meer uit durft.

‘Adem in, twee, drie, adem uit, twee, drie, vier. Herhaal ik als een mantra in mijn hoofd. Ik probeer mijn longen te vullen, maar de typische ziekenhuislucht lijkt steeds minder zuurstof te bevatten.’

Fris afgestudeerd psycholoog Iris ter Haar begint vol goede moed aan haar carrière als ondernemer. Voor de buitenwereld lijkt alles haar goed af te gaan, maar ongemerkt wordt haar wereld kleiner en kleiner, tot ze haar huis niet meer uit durft.

Als bezigheidstherapie borduurt ze zich de blaren op de vingers.

Ondertussen staat ze op een eindeloos lijkende wachtlijst voor een psycholoog

In 2018 krijgt ze de diagnose paniekstoornis en agorafobie. Inmiddels heeft Iris een succesvolle borduurwebshop en lukt het haar (meestal) weer om zonder klamme handen de deur uit te gaan. In dit boek vertelt ze op luchtige wijze hoe het is om opgeslokt te raken door angsten tot je jezelf verliest. Maar ook hoe ze – met ups en downs – de draad weer oppakt. Inclusief handige lijstjes met wat je kunt doen als je een paniekaanval hebt, hoe je een wachtlijst doorkomt en de wetenschap achter angststoornissen.


Iris ter Haar is creatief ondernemer en auteur.

Meer lezen over angst?