Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Auteur:

Anton Horeweg

Uitgever:

Uitgeverij Pica

Verschijningsdatum:

01 september 2022

Niet jouw schuld! – Anton Horeweg

Het is niet jouw schuld! Dat is misschien wel de belangrijkste boodschap uit het nieuwe boek van Anton Horeweg. Dit boek is geschreven voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Je kunt er lezen over verschrikkelijke gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, maar waar we vaak niet over willen praten.

Denk aan: gepest worden, overlijden van een naaste, een ernstige ziekte krijgen, mishandeld of misbruikt worden, te maken krijgen met een loverboy of zelfs een oorlog meemaken. Als jongeren dit soort dingen meemaken, denken ze misschien dat wat hun overkomt normaal is, pech is, of gewoon hun eigen schuld.

Hoe kun je als jongere weten dat het niet door jou komt als niemand je dat vertelt?

In Niet jouw schuld! worden zaken besproken die voor jongeren traumatisch kunnen zijn, wie hen daarmee kan helpen en waar ze hulp kunnen vinden. Eerder schreef Anton Horeweg Dit is een verschrikkelijk boek over hetzelfde onderwerp, voor kinderen van ongeveer 10 tot 12 jaar.


Anton Horeweg, leerkracht, gedragsspecialist (M SEN). Auteur van o.a. Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs en Gedragsproblemen in de klas in het voortgezet onderwijs, onderwijsboeken die op een groot aantal Nederlandse en Vlaamse opleidingen inmiddels verplichte literatuur zijn.

Meer lezen?

Anton Horeweg is ook auteur van het boek Dit is een verschrikkelijk boek met een gouden boodschap