Main content

Boek van waanzin naar Wijsheid

Auteur: Iris van Zomeren

Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

Dit boek is geschikt voor zowel cliënten als therapeuten. Daarnaast kan het heel behulpzaam zijn voor eenieder die trauma meemaakt in zichzelf of in de omgeving en die daar inzicht in wil krijgen.

Het verhaal van Iris laat zien dat een succesvolle individuele traumagenezing mogelijk is“. Drs. R. Sangkasaad Taal, psychotherapeut

In dit boek vertelt Iris van Zomeren haar indrukwekkende levensverhaal. Een verhaal over een zeer onveilige jeugd met misbruik en mishandeling binnen het gezin, traumatische ervaringen met een pedoseksueel en de verwoestende gevolgen van pesten op school. Ze was nergens veilig. Zij kon alleen overleven door zich op te splitsen in meerdere persoonlijkheden. Na twee extreem heftige ervaringen kwamen de wortels van haar trauma meer en meer bloot te liggen.

Ze liet zich hierdoor niet afschrikken en ging de confrontatie aan met haar verleden

Door middel van zeer intensieve therapieën daalde ze samen met haar therapeuten af in de verschillende persoonlijkheden en ontdekte ze wat ze voor haar gedragen hadden, zodat een proces kon ontstaan van integratie en herstel. In dit samen met haar man Erik geschreven boek worden er gaandeweg het verhaal geregeld (spirituele) inzichten aangereikt, waarbij er ook veel aandacht is voor de mechanismes rond trauma en de verschillende therapeutische benaderingen die kunnen helpen bij het oplossen daarvan.


Iris van Zomeren

  • Deel deze pagina: