Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Lotuslicht

José Smit schrijft onder de naam Lotuslicht op PsychoseNet. Ze kreeg op haar 49e haar eerste langdurige psychose met verlichtingservaringen

José haar leven is sindsdien enorm veranderd, ze leeft ze met psychoses en perioden in rustiger vaarwater.

Meer zien van Lotuslicht?

José maakte een opname op Facebook over haar psychose. Deze video is via deze link te bekijken. Ook is José te vinden op YouTube.

De diepte van drijfveren – het nieuwe boek van José Smit is uit

blog- het nieuwe boek van José is uit

De diepte van drijfveren; een soep van licht! Kleine meisjes praat. Het nieuwe boek van José Smit is uit! Waar gaat het over? “Graag wil ik dat met jullie delen.”

Het beschrijft vooral de tijd die kwam na de psychosen. Met verhoogde medicatie en langzaamaan wegzakkend in een depressie. Hoe ga je daarmee om? Wat kom je zoal tegen? Wat gebeurde er op die momenten in mijn leven?

Het nieuwe boek van José

Toen er langzaamaan ruimte kwam om me weer meer te ontspannen en te voelen, kwam er aandacht voor wat onder de psychosen lag. Trauma. Misbruik. Traumatherapie.

Wilde ik dit allemaal wel? Of kon het ook anders?

Kon ik mezelf helpen met de jarenlange ervaring aan andere tools; anders leren kijken. Kon ik mijn spirituele ervaringen laten helpen en healing laten brengen? Hoe ging ik om met de eenzaamheid die steeds meer voelbaar werd? Pasklare antwoorden had ik niet, maar wel veel inzicht en begrip; en de jarenlange oefeningen in zelfrealisatie wierpen ook hun vruchten af. Anders kijken en zien werd een tweede natuur. Ik was niet verloren, maar eerder juist gevonden door wat ik meegemaakt had.

Een brug vinden tussen je donker en licht! Het verhaal van het innerlijke kind.

Een boekje over hoe je misbruik, verkrachting, ontucht en grensoverschrijdend gedrag toch te boven kunt komen.

Het verhaal van een strijdster

Een weg naar herstel en groei en bewustwording en eveneens een heel intieme inkijk in het leven van een (ex)psychiatrisch patiënt en ex hulpverleenster en een gewone vrouw in de overgang met schizofrene episoden.

Wees getuige van het komen en gaan

Je kunt leren met een andere bril te kijken. Je ogen openen voor wat je niet hebt leren zien! Jezelf volledig leren omhullen en doorstralen. 1001 brokstukken leren lijmen. Vanuit liefde. Hoe je er helemaal mag zijn.

Over misbruik en ontucht

Over psychische kwetsbaarheid. Verliefdheid. Over sterke vrouwen en seksualiteit. Over het dagelijks leven en vooral over innerlijke kinderen, wonden en verlichtingservaringen en waar drijfveren toe leiden, hoe een soep een soep van licht kan zijn! ! Een verhaal in dagboekvorm dat je bewustzijn brengt en een helende manier van kijken naar de trauma’s in je leven.

Over José Smit en het boek

José Smit heeft sinds 2013 langdurige psychosen, soms wel twee per jaar. Die psychosen waren niet alleen naar, maar brachten ook helderheid betreffende haar trauma’s. José is pedagogisch hulpverleenster en schrijfster en kunstenaar. De eenzaamheid die de psychosen meebrachten, maakte dat José zich geroepen voelde te schrijven over wat haar overkomen was en vooral te delen wat haar geholpen heeft met het lijden om te gaan. Haar eerste boek: De droom, de dood en het leven ging vooral over de psychosen en verlichtingservaringen.

Met dit boek gaat zij dieper in op de trauma’s die eronder lagen. Het is eveneens een non-fictie verslag in de vorm van een dagboek. Velen met misbruikervaringen zullen zich erin herkennen. Het is een dapper verslag van hoe je tot herstel komt na de tragiek van psychosen en diep onderliggend trauma; ook is er eveneens weer ruimte voor de relatie met het Goddelijk beleven; haar weg op het gebied van leven in non-dualiteit en naar zelfrealisatie. Dat dit niet vanzelf gaat is hierin vanzelfsprekend terug te lezen.

Een autobiografisch verslag over psychose en herstel, depressie, eenzaamheid, misbruik, trauma en de weg terug naar het leven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *